Grad Zadar preuzeo „Zara Beach“
Grad Zadar preuzeo „Zara Beach“
Presudom Trgovačkog suda Grad Zadar preuzeo na upravljanje dio prostora plaže Kolovare s nekadašnjim objektom „Zara Beach“.

Presudom Trgovačkog suda u Zadru od 08. travnja 2020. godine naloženo je trgovačkom društvu „Sokol projekt d.o.o.“ iseliti s nekretnina označenih kao čest. zem. 5942/5,  9419/2,  9419/8 i 10827, sve k.o. Zadar, te ih predati u posjed, slobodno od osoba i stvari, Republici Hrvatskoj. Po toj presudi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture predalo je Gradu Zadru na upravljanje dio prostora plaže Kolovare s nekadašnjim objektom „Zara Beach“ u kojemu je poslovalo trgovačko društvo Sokol projekt d.o.o..

 Sukladno Zakonu o pomorskom dobru i općoj uporabi te nekretnine predstavljaju pomorsko dobro kojim upravljaju jedinice lokalne samouprave, Grad Zadar preuzeo je navedene nekretnine prošlog tjedna. Kako je nad trgovačkim društvom Sokol projekt d.o.o. otvoren i zatvoren stečajni postupak, primopredaja je izvršena sa stečajnim upraviteljem.

Grad Zadar zatražio je mišljenje vještaka o statici građevine te započeo radove na ograđivanju objekta radi sigurnosti građana i sprječavanja eventualne štete na objektu.

 S ovim dijelom pomorskog dobra objedinjeno je područje najveće zadarske gradske plaže kojim se ostvaruju preduvjeti za njeno cjelovito uređenje. Stoga će se preuzeti dio pomorskog dobra uskladiti s prostorno-planskom dokumentacijom. Prvi radovi na zapadnom dijelu plaže Kolovare u dužini od 400 metara obuhvaćaju sanaciju obalnog zida, popločavanje kupališta i šetnice, izradu sunčališta i ugradnju javne rasvjete na ukupnoj površini od 1400 četvornih metara. Početak radova predviđen je u rujnu ove godine, a vrijednost radova je 1,95 milijuna kuna.