Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku
Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku
Konferencija za medije na temu daljnjeg ulaganja u sportsku infrastrukturu na Višnjiku.

Gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta s direktorom ŠC Višnjik, Denisom Karlovićem i predsjednicom Sportske zajednice Grada Zadra, Snježanom Jurinić, održao je danas na atletskoj stazi na Višnjiku konferenciju za medije na temu daljnjeg ulaganja u sportsku infrastrukturu na Višnjiku.

Gradonačelnik Kalmeta najavio je obnovu atletske staze, svih sedam otvorenih košarkaških i malonogometnih igrališta te potpunu obnovu javne rasvjete kojom će se osvijetliti šetnice unutar sportskog kompleksa, a na igralištima će biti omogućeno baljenje sportom i odigravanje utakmica i u večernjima satima. Svi sadržaji bit će kao i do sad dostupni i otvoreni za sve građane i rekreativce te sportske klubove. Vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna, a početak radova očekuje se početkom sljedeće godine.

  • Kada je ovaj kompleks bio zamišljen naš je cilj bio da on postane jedan sportski kampus, na neki način jedno malo olimpijsko selo u smislu razvoja sporta i sportskog turizma jer držimo da se ovdje mogu održavati i pripreme sportaša iz drugih zemalja Europe koje nemaju ovakve prvenstveno vremenske uvjete. Taj put je dug i nije lagan i treba puno novaca. Ovo jedan od prvih koraka koji je važan prvenstveno zbog toga jer kad smo prije nekoliko mjeseci na Gradskom vijeću donosili odluku o povećanju temeljnog kapitala Višnjika s jedne strane i prijenosu prava građenja te pripojenja ovog dijela Višnjika, s kojim je do tada upravljao grad, športskom centru Višnjik, bilo je puno rasprave i komentara koje naravno pozdravljamo budući da se radi o javnom interesu ali bilo je i zlonamjernih insinuacija da se ovaj prostor želi zatvoriti za građanstvo, prodati. Ali to je iza nas i mi želimo gledati naprijed . Ovo će biti prvi korak i sve što će se napraviti bit će kao i do sad besplatno za građane i sportske rekreativce. Također, klubovi i sad sve koriste besplatno uz sufinanciranje grada i tako će biti i dalje, naglasio je gradonačelnik Kalmeta.

Gradonačelnik je dodao da će se nakon ovoga krenuti u daljnji razvoj sportskih sadržaja na Višnjiku, a u planu je izgradnja hotela, teniskog kampa, kompleksa vanjskih bazena, aqua parka i drugog, međutim potrebno je izraditi Detaljni urbanistički plan koji će proći zakonsku proceduru i javnu raspravu i kojeg u konačnici odobrava Gradsko vijeće Grada Zadra.

Predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić izrazila je zadovoljstvo da ovaj projekt u Zadru kreće budući da će atletika kao kraljica sportova dobiti jedan velebni centar gdje će, među ostalim, pet zadarskih atletskih klubova te Škola trčanja i druge sportske udruge dobiti uvjete za kvalitetan rad i gdje će se moći stvarati vrhunski sportaši.

  • Moći će organizirati veća međunarodna natjecanja, što se do sad nije moglo, a svi znamo da su sportaši najveći promotori našega grada i naše domovine. Drago mi je što će taj centar biti u samom centru grada jer će se svi građani moći uključiti u sportsku rekreaciju. Danas je velika potreba ljudi za rekreacijom. Uvjerena sam da će s ovog atletskog stadiona, kad naši sportaši krenu raditi, izaći neki novi sportaši poput  Radojke Franzotti i Stipe Žunića, istaknula je Jurinić.
  • Izgradnjom ovih objekata postat ćemo ravnopravni mnogim ovakvim centrima u Europi. Radovi će započeti početkom sljedeće godine i bit će završeni u roku od tri-četiri mjeseca, a sve oko nove atletske staze s šest pruga usuglašeno je s našim klubovima i Hrvatskim atletskim savezom. Ovdje će se moći organizirati i svjetski atletski mitinzi, rekao je direktor ŠC "Višnjik" Denis Karlović.

Karlović  je ovom prigodom podsjetio da su polivalentna dvorana i kompleks zatvorenih bazena po svim istraživanjima najbolji infrastrukturni sportski objekti u Hrvatskoj kako po cijeni tako i po korištenju. Samo u prošloj godini ove je objekte koristilo preko 240 udruga, održano je preko 240 natjecanja kako međunarodnog tako i državnog karaktera, a broj korisnika popeo se na 1800.  Također, predviđanja su da će ovaj dio koji će se sada urediti koristiti  još 1000 novih korisnika.

 

Vezane fotografije

Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku Grad Zadar obnavlja atletsku stazu, javnu rasvjetu i otvorena igrališta na Višnjiku