Grad Zadar dobitnik priznanja EKO CROPAK 2016. za doprinos zaštiti okoliša
Grad Zadar dobitnik priznanja EKO CROPAK 2016. za doprinos zaštiti okoliša
Grad Zadar je za projekt: „ZATO ŠTO VOLIM ZADAR“ dobio nagradu EKO CROPAK 2016 u kategoriji „Cjeloviti doprinos zaštiti okoliša“.

CROPAK nagrade dodjeljuju se već trinaestu godinu za redom za izbor najbolje ambalaže, ambalažnog materijala, stroja i uređaja za proizvodnju ambalaže a ove godine uvedena i kategorija „Cjeloviti doprinos zaštiti okoliša – edukacijski projekti“.

Cilj CROPAK natječaja je promovirati i nagraditi tehnološku i tehničku izvedbu te dizajnerske dosege ambalaže kao sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda, motivirati sve sudionike u procesu stvaranja ambalaže na proširenje tehničke, tehnološke, kvalitativne i kreativne granice te promicanje angažmana na cjeloviti doprinos zaštiti okoliša kroz edukacijske projekte.

Nagrađeni projekt „ZATO STO VOLIM ZADAR“ je edukacijski projekt kojeg je Grad Zadar pokrenuo 2015. godine s ciljem pružanja relevantnih informacija građanima Zadra o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom i povećanjem razine informiranosti o pojedinim kategorijama otpada i o važnosti odvojenog prikupljanja otpada. Također, kroz slogan „Zato što volim Zadar“ cilj je kreirati emocionalnu povezanost građana te ih motivirati na aktivniji angažman u gospodarenju otpadom u skladu s planovima Grada Zadra i komunalnog poduzeća Čistoća d.o.o., Zadar.

Provedena je opsežna kampanja u sklopu koje je postavljena posebna mrežna stranica s informacijama o gospodarenju otpadom na području Grada Zadra (Zato što volim Zadar) kao središnje mjesto za sve korisne informacije o gospodarenju otpadom. Izrađena je informativna publikacija (vodič) za građane koji je podijeljen u 2000 primjeraka. Izrađeno je 200 informativnih plakata za potrebe ustanova kojima je osnivač Grad Zadar te udruga, 2000 magnetića s logom kampanje te letak, banneri i radijski spotovi kojih je emitiranje u tijeku.

Projekt će se aktivno nastaviti i u 2016. godini distribucijom 33.000 komada letaka putem uplatnica te organizacijom edukativnih radionica za djecu osnovnih škola u Gradskoj knjižnici.  

Vezane fotografije

Grad Zadar dobitnik priznanja EKO CROPAK 2016. za doprinos zaštiti okoliša