DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD
DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD
Fotogalerija Galerija
Hrvatski iseljenici pomažu ustanovu za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju - gradonačelnik Dukić posjetio DV "Latica".

Dječjem vrtiću „Latica“, danas je uručena donacija u vrijednosti od 10.000,00 USD. Radi se o donaciji Hrvatsko-Američke dobrotvorne zaklade (Croatian American Charitable Fundation).

Tim povodom gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa suradnicima, pročelnikom Marijom Pešutom i Ivanom Hajdićem iz UO za odgoj i školstvo, obišao je danas ovu ustanovu.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je na donaciji i istaknuo kako je i ovo dokaz da veza između iseljene i domovinske Hrvatske nikada ne prestaje.

-Sretan sam što su naši Hrvati iz iseljeništva odlučili pomoći upravo ovoj ustanovi koja već dugi niz godina brine o djeci s teškoćama u razvoju te predlaže, unaprjeđuje i provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za zadovoljavanje specifičnih interesa i pedagoških potreba ove djece s ciljem poticanja maksimalnog razvoja njihovih sposobnosti, rekao je gradonačelnik Dukić.

Ravnateljica vrtića, Vesna Penjalov, zahvalila je na doniram sredstvima te naglasila kako im je svaka pomoć dobrodošla, a ova konkretna sredstva usmjerit će se u nabavku moderne tehnologije za provođenje metode potpomognute komunikacije.

-Jedan od najčešćih problema djece s teškoćama u razvoju je problem komunikacije na kojem s njima najviše radimo. Danas u svijetu suvremenih tehnologija postoje brojne mogućnosti i metode kako pomoći djeci s komunikacijskim teškoćama i unaprijediti odgojni proces na dobrobit naše djece i njihovih roditelja, a naša je, uz to, obaveza stalno usavršavanje svih stručnih radnika. Ova sredstva usmjerit ćemo upravo u tom pravcu, kazala je Penjalov dodavši kao ju raduje što je ovaj vrtić prepoznat u zajednici zbog posebne vrste programa koju provodi.

Također, ravnateljica Penjalov objasnila je gradonačelniku Dukiću da je prijedlog i projekt za realizaciju ove donacije proveo član Hrvatsko-Američke dobrotvorne zaklade, gospodin Denis Lisica koji živi u NY, inače podrijetlom s otoka Iža, aktivan član zaklade i iznimno vezan uz Zadar i Iž. U konzultaciji s rodbinom i prijateljima iz Zadra, prihvatio je prijedlog doniranja DV „Latica“, upoznao se radom, nastojanjima i potrebama ustanove te je nakon uspostave službenog kontakta donacija stigla. U ime zaklade ček s iznosom uručio je gosp. Robert Zubčić.

Gradonačelnik Dukić, sa suradnicima obišao je vrtić, razgledao prostore u kojima djeca i odgajateljice borave i rade, pozdravio ih, upoznao se s njima i družio. Informirao se o potrebama ustanove i podsjetio da realizacija projekta „Mocire“, gdje će biti preseljen i vrtić „Latica“, ide svojim dogovorenim tijekom.

Vezane fotografije

DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD DV „Latica“ uručena donacija u vrijednosti 10.000,00 USD