Domaći prozivodi s certifikatom na posebnom dijelu tržnice
Domaći prozivodi s certifikatom na posebnom dijelu tržnice
Gradonačelnik Kalmeta na sastanku s predstavnicima obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Danas, u srijedu, 29. srpnja 2015.,  u Maloj vijećnici Grada Zadra, gradonačelnik Božidar Kalmeta održao je sastanak s predstavnicima OPG-a, gospođom Dritom Dunatov i Darkom Ročakom te predstavnicom HSS-a Irenom Devčić. Sastanku su uz gradonačelnika nazočili pročelnik UO za gospodarstvo i obrtništvo, Ivica Katić, pročelnik UO za gospodarenje gradskom imovinom, Rajko Jurin i direktor Tržnice Zadar d.o.o., Vlatko Marušić.

Na sastanku se razgovaralo o pitanjima u nadležnosti Grada Zadra vezanima za organizaciju prodaje na tržnici na Poluotoku te je zaključeno sljedeće:

U razdoblju do 15. kolovoza Tržnica Zadar provest će anketu među svim korisnicima tržnica na cijelom području Grada Zadra o tome žele li pristupiti postupku certificiranja OPG-a. Nakon toga krenut će se postupak certificiranja i poslati zahtjev Udruzi hrvatskih tržnica.

Gradonačelnik Kalmeta izvijestio je OPG-ovce da je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u tijeku izrada projektnog zadatka za uređenje tržnice nakon čega će biti raspisan natječaj za arhitektonsko rješenje tog prostora.

– Očekujemo i pozivamo vas i sve korisnike tržnice da su uključe u ovaj proces kako bi na vrijeme iznijeli svoje zahtjeve i viđenje buduće tržnice te reagirali na eventualne nedostatke projekta budući da sami korisnici najbolje znaju kakvi su im uvjeti rada potrebni. Ono što je najvažnije za OPG-ovce je to da je projektnim zadatkom rekonstrukcije tržnice predviđen  posebno definiran i uređen prostor samo za njih, gdje će biti istaknuto da se radi o certificiranim proizvodima odnosno o domaćim proizvodima iz našeg kraja što će nesumnjivo olakšati domaćim kupcima i turistima snalaženje na tržnici, a domaćim proizvođačima dati zasluženo mjesto koje im pripada. Radi se o zajedničkoj inicijativi na dobrobit domaćih proizvođača, grada Zadra, tržnice, građana i turista, zaključio je gradonačelnik Kalmeta.

 

Vezane fotografije

Domaći prozivodi s certifikatom na posebnom dijelu tržnice Domaći prozivodi s certifikatom na posebnom dijelu tržnice Domaći prozivodi s certifikatom na posebnom dijelu tržnice