Dodjela ugovora o stipendijama
Dodjela ugovora o stipendijama
Grad Zadar dodijelio 100 novih stipendija.

U Velikoj vijećnici Grada Zadra danas je svečano dodijeljeno 100 novih ugovora za stipendiranje učenika i studenata. Ugovore su stipendistima uručili Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo te Žana Bumber, bivša stipendistica Grada Zadra. Ona se u uvodnom dijelu i obratila dobitnicima stipendija i podijelila s njima svoje iskustvo studiranja i toga što joj je značila stipendija u to vrijeme.

Na svečanosti dodjele nastupila je i studentska skupina AKA Cressendo. 

Ove stipendije su poticaj i nagrada najdarovitijima. Nadam se da ćete uz  nadarenost koju imate i vrijedan rad biti najbolji što možete. Ako svi radimo najbolje što možemo, iako smo svi različiti , tada smo i svi uspješni.-rekao je stipendistima pročelnik Nekić. 

Stipendije Grada Zadra namijenjene su darovitim učenicima i studentima budući da su glavni kriteriji prilikom odabira kandidata za dodjelu stipendije opći uspjeh u prethodnoj godini školovanja, sudjelovanja na natjecanjima, objavljeni radovi i priznati patenti odnosno izumi, te osvojene nagrade. Socijalno-materijalno stanje je korektivni kriterij.
Grad Zadar dodjeljuje stipendije od svog osnutka, no zanimljiv je podatak kako je u posljednjih 10 godina (od 2007. do 2017.) dodijeljeno 1000 stipendija. Od ukupnog broja dodijeljenih stipendija učenicima srednjih škola dodijeljeno je 150 stipendija, 250 studentima prvih godina studija, 300 studentima viših godina studija, te također 300 studentima koji se školuju za deficitarna zvanja (150 onima na prvoj godini studija, 150 onima na višim godinama studija).Grad Zadar je za korisnike stipendija u posljednjih 10 godina izdvojio 22.000.000,00 kuna.
 U ovom trenutku, Grad Zadar ima 235 postojećih korisnika stipendija, od čega 23 učenika te 212 studenata. Sa novih 100 korisnika stipendija, u ovoj akademskoj godini, imat će 335 korisnika stipendija.
Uz stipendije Grada Zadra, od akademske 2011./2012. godine, dodjeljuju se i stipendije za studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, koje Grad provodi u suradnji s OTP Bankom.
Od početka suradnje pa do danas dodijeljeno je 90 stipendija, u iznosu od 600.000,00 kuna.

Vezane fotografije

Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama Dodjela ugovora o stipendijama