Doček Nove 2016. godine u Zadru
Doček Nove 2016. godine u Zadru
Fotogalerija Galerija
Raznolik i veseo zadarski doček Nove godine!

Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra organizirali su tradicionalni doček Nove godine istodobno na više lokacija unutar gradske povijesne jezgre, s mnogo zabavnih programa za različite ukuse. Razni izvođači i bandovi su Zadrane i njihove goste na najljepši mogući način, uz pjesmu i ples, uveli u Novu 2016. godinu! Posjetitelji su mogli birati i prošetati između nekoliko pozornica: na Narodnom trgu, na Trgu pet bunara na zadarskom adventu, u Varoši i na Forumu. Ovoj ponudi na otvorenom u organiziranju dočeka su se priključili i brojni ugostiteljski objekti na Poluotoku te su obogatili program. Na središnjoj pozornici na Narodnom trgu nastupili su Bepo Matešić, David Ricov i grupa Kanela, a na Forumu su svirali Black Coffee i Zadar Express. Na pozornici, u Varoši, na terasi caffe barova Kult i Dišpet, svirao je bend Neprijatelji uz pratnju DJ-a. Na adventskoj pozornici, na Trgu pet bunara, održao se zanimljiv virtualni hologramski koncert Michaela Jacksona u produkciji Parkour medije iz Zagreba. Odlična zabava na prepunom trgu uz nekoliko tisuća ljudi nastavila se uz grupu Vista. Trg pet bunara bio je prepun kao i Adventski sajam-Trg Petra Zoranića. Uz kuhano vino i pjenušac svi su zajedno uživali  u neobičnom događaju -  koncertu kralja popa. Bogat vatromet na Forumu u organizaciji Hostela Forum razveselio je sve prisutne. Fotografije crkve sv. Donata i zvonika sv. Stošije uz vatromet izgledaju veličanstveno i šalju pravu zimsku raglednicu i novogodišnju čestitku iz Zadra. Zadarska škola trčanja upriličila je aktivan doček nove godine uz maraton promovitrajući zdrav način života.

Zadar su posjetili mnogobrojni gosti iz svih dijelova Hrvatske. Bilo je i inozemnih gostiju što nam potkrjepljuje podatak da prosinac bilježi 19 posto rasta noćenja u odnosu na prosinac 2014. Zadar je dokazao da može više i bolje. 

Vezane fotografije

Doček Nove 2016. godine u Zadru Doček Nove 2016. godine u Zadru Doček Nove 2016. godine u Zadru Doček Nove 2016. godine u Zadru Doček Nove 2016. godine u Zadru Doček Nove 2016. godine u Zadru