Danas u 18 sati tribina “Boksom protiv nasilja”
Organiziraju Savjet mladih Grada Zadra i i Boksački klub “Ares” u Velikoj vijećnici Grada Zadra.

Savjet mladih grada Zadra i Boksački klub “Ares” – klub koji prvo stvara ljude a potom boksače, vas pozivaju na javnu tribinu “Boksom protiv nasilja”, danas s početkom u 18h u prostorijama gradske vijećnice u Zadru.

Vršnjačko nasilje, nasilje među maloljetnicima te maloljetnički kriminalitet nažalost poprimaju sve šire razmjere i predstavljaju svojevrsni uteg roditeljima u odgoju djece i mladih.

Činitelji kaznenih djela sa elementom nasilja najčešće kreću u mladenačkoj dobi, odnosno u dobi ispod osamnaest godina, kada se nalaze još u fazi odrastanja i kada je djelovanje nadležnih tijela zapravo najefikasnije.

Potrebito je stoga u ranim fazama uočiti nepravilnosti u ponašanju te na njih djelovati kako ne bi došlo do ekspanzije protupravnog ponašanja.

Na ovoj će tribini stručnjaci, policijski službenici PU Zadarske nadležni za maloljetničku delikvenciju i predstavnik Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, educirati prisutne o nizu odgojnih mjera kojima se djeluje na maloljetnike kako ne bi u budućnosti činili kaznena djela te poslati poruku mladima kako se trebaju ponašati ukoliko se nađu u iskušenju učiniti nešto nedozvoljeno ili ukoliko imaju informacije o vršnjačkom nasilju, zlostavljanju slabijih u školama i slično, da ih se navede na ispravno postupanje kako bi i sami svojim djelovanjem spriječili nešto nedozvoljeno.

Također, cilj je i da roditelji dobiju informacije iz kutka stručnjaka koje će im dodatno služiti u odgoju svoje djece i razvitku metodike odgajanja.

Boksački treneri i predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza govorit će i o općenitim sportskim temama, utjecaju sporta na zdravlje, ali i na socijalni život mladih.

Želimo naučiti naše mlade da snaga leži u pravom stavu, ne u sili!

 

Izvor: Sport023