Čestitka povodom Dana obrane Zadra
Čestitka povodom Dana obrane Zadra
6. listopada 1991. - 6. listopada 2022.

Drage sugrađanke i sugrađani, drage majke i očevi, supruge i djeco naših poginulih branitelja, poštovani ratni zapovjednici, ratnici, branitelji, pobjednici, hvala vam! Hvala na žrtvi, hvala na hrabrosti i junaštvu. Hvala na slobodi Zadra i Hrvatske! 

Ovo su naši zadarski dani ponosa i slave, ali i dani ponosa čitave Hrvatske. Ne samo branitelja koji su zaustavili neprijatelja u njihovom naumu osvajanja Zadra i presijecanju Hrvatske. Ovo su dani ponosa naše generacije koja je, iako tada možda i nije toga bila svjesna, hodala s divovima. 

Postoje neki događaji u povijesti jedne države, jednog grada, jednog naroda i obitelji koji određuju budućnost. Ovdje, u Zadru, tu ste budućnost odredili baš vi. Meni, svima nama. I ostavili nam ponos. Ostavili nam i obvezu čuvati to nasljeđe.

Nakon 31 godine od povijesnog uspjeha tada mlade hrvatske vojske želim živjeti zajedništvo tog vremena, međusobnu potporu i spremnost na pružanje pomoći u svakom trenutku, svakoj prigodi. Bezuvjetno! Želim da i naši novi naraštaji jednako ponosno, hrabro i časno ljube svoju Domovinu! 

Stoga, svima vama iskreno i od srca čestitam Dan obrane grada Zadra!

 

Gradonačelnik Grada Zadra

Branko Dukić

 

Vezane fotografije

Čestitka povodom Dana obrane Zadra Čestitka povodom Dana obrane Zadra Čestitka povodom Dana obrane Zadra Čestitka povodom Dana obrane Zadra