Ove godine, 8. i 9. travnja u Zadru, nakon Dubrovnika i Opatije održava se  Brown forum. Oko 200-tinjak poduzetnika, ulagača, predstavnika investicijskih fondova rizičnog kapitala iz jugoistočne Europe i SAD, danas i sutra boravi u Zadru. Skup organiziraju Grad Zadar, Zadarska županija,  Ured predsjednika RH, Vlade SAD-a i Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca, a tema foruma je Poduzetništvo i rizični kapital. Između ostalog razmatrat će se uloga poduzetnika u gospodarskom rastu, podrška javnog sektora poduzetništvu te načini privlačenja ulaganja.

Forum se održava u spomen na američkog državnog tajnika za trgovinu, Rona Browna, stradalog u zrakoplovnoj nesreći kod Dubrovnika 1996. godine, kad je predvodio američko trgovinsko izaslanstvo u posjetu Republici Hrvatskoj.

Kao glavni govornik najavljen je Krishnaja Kolluri, glasoviti ulagač rizičnog kapitala iz SAD-a. Forum je prilika brojnim tvrtkama da se povežu s potencijalnim ulagačima i tako dođu do potrebnog kapitala.

Prije službenog dijela programa, Grad Zadrar organizirao je zainteresiranim sudionicima Foruma ragledavanje Zadra uz stručno vodstvo. Tako su imali priliku posjetiti crkvu Sv. Šime (i rijetku prigodu vidjeti otvorenu škrinju sv. Šime), Muzej antičkog stakla, katedralu, Stalnu izložbu crkvene umjetnosti i brojne druge zadarske kulturno-povijesne spomenike.

Vezane fotografije

Brown forum u Zadru Brown forum u Zadru Brown forum u Zadru