Biseri moga grada
Biseri moga grada

U Narodnom muzeju, odjelu Muzej grada Zadra, danas je otvorena izložba učenika Osnovne škole Petra Preradovića pod nazivom ˝Biseri moga grada˝. Izložba je nastala u sklopu projekta Jedna škola, jedan spomenik, a postavljena je povodu proslave Dana Grada Zadra. Uz prigodan program, službeno ju je otvorio pročelnik UO za odgoj i školstvo, prof. Joso Nekić.

Radovi nastali na Forumu, Foši i Trgu pet bunara rezultat su ljubavi prema svojem gradu, povijesti i identitetu. Izložba je, pored toga, i vrhunac napornog rada i kreativnog izražaja djece, koja su se u velikom broju okupila na samom otvorenju. Pored predstavljanja svojih radova, pripremili su i prigodan glazbeni program, a na svemu im je čestitao i njihov ravnatelj Milan Marasović.

U ime Grada Zadra otvorenju je, osim pročelnika Jose Nekića, nazočila i njegova pomoćnica, prof. Doroteja Kamber - Kontić. ˝Lijepo je kad najmlađi na ovaj način razgovaraju sa svojim Gradom. Koliko smo puta prošli, a nismo primijetili - koliko smo puta gledali, a nismo vidjeli. Ova izložba otkriva mnoge neprimijećene i nevidljive detalje. Osjeća se ta obostrana ljubav, ljubav između djece i Grada. Ljubav koja se ne može sakriti, jer se ljubav vidi u oku i osjeća u srcu. Ljubav je biser moga Grada.˝- rekao je pročelnik Nekić.

Učenicima je podršku i zahvalu izrazila i ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš.

Vezane fotografije

Biseri moga grada Biseri moga grada Biseri moga grada Biseri moga grada Biseri moga grada Biseri moga grada