7000 trkača na Wings for life - World run - Zadar 2016.
7000 trkača na Wings for life - World run - Zadar 2016.
Zadar domaćin humanitarne utrke Wings for life - World run 2016.

Humanitarna utrka Wings for life - World run i sljedeće godine održat će se u gradu Zadru i to 8. svibnja, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Grada Zadra, Božidara Kalmete i organizacijskog tima Red Bulla.

-Od prve utrke 2014. godine udvostručio nam se broj natjecatelja, a za 2016. cilj nam je imati 7 000 prijavljenih, kazali su Zoran Kosanović, Renata Miličević i Jurica Barač iz organizacijskog  tima Red Bulla.

-Vjerujem da je taj cilj ostvariv.  Ovo je događaj kojeg su svi u gradu Zadru, a i šire, odlično prihvatili, oko kojeg vlada pozitivno ozračje i energija i utrka na kojoj se svi okupljaju s jedinstvenim humanitarnim ciljem, a to je prikupljanje sredstava za istraživanje i pronalazak lijeka za oštećenja leđne moždine. Također, radi se o događaju koji obogaćuje našu turističku ponudu u predsezoni.  Grad Zadar i dogodine će poduprijeti održavanje utrke Wings for life, a sve njegove službe i logistika bit  će na raspolaganju organizatorima, poručio je gradonačelnik Kalmeta koji je sudionik utrke od njezina početka.

Ovogodišnja utrka u Zadru, kao što je poznato, bila je druga rasprodana globalna utka, na njoj je sudjelovalo ukupno 3551 trkač, a prijavljenih je bilo 4 500. Od tog broja njih 600 bilo je iz Zadra, a svi ostali sudionici stigli su nam iz drugih hrvatskih gradova i drugih zemalja. Slike Zadra, akrobatske grupe Krila Oluje,  sv. Donata, Foruma, rive i drugih gradskih lokacija na kojima se održavala utrka poslane su u svijet. Bila je to prilika da svjetska javnost vidi ljepotu, strast i organizacijski trud Zadra.

Vezane fotografije

7000 trkača na Wings for life - World run - Zadar 2016. 7000 trkača na Wings for life - World run - Zadar 2016. 7000 trkača na Wings for life - World run - Zadar 2016.