25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra
25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra
Obilježena 25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra i predstavljena knjiga Đovanija Matešića Jeremije Pjesme garde hrvatske II.

 U zadarskom kazalištu lutaka obilježena je   25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra uz predstavljanje knjige  Đovanija Matešića Jeremije Pjesme garde hrvatske II.

Predsjednica Udruge udovica Zadar Anita Šare podsjetila je kako one kao supruge poginulih branitelja nisu imale vremena tugovati jer je trebalo odgojiti djecu. Danas s ponosom možemo reći da smo ulogu majke i oca odradile savršeno. Naša djeca su u 80% broju završila fakultete, a 20 posto srednju školu. Svi oni danas  su krasni ljudi odgojeni da vole svoju Domovinu i da svatko na svom radnom mjestu širi ljubav, dobrotu i poštenje.“, rekla je Anita Šare i dodala kako se  Udruga kroz sve ove godine bavila promicanjem vrijednosti Domovinskog rata da se ne zaborave oni koji su za domovinu dali najviše- svoj život. „Jake smo mi žene i naučile smo svoju djecu da se ne predaju te su se oni uz našu pomoć izborili za svoje mjesto u svojem gradu i svojoj Domovini. Danas naša djeca stvaraju bolju Hrvatsku i ponosno čuvaju uspomenu na svoje očeve, dodala je Anita Šare.

U ime Grada Zadra svečanosti je nazočila zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać, koja je ovom prilikom istaknula: Drage žene, drage udovice naših poginulih branitelja - vrijeme prolazi, ostaju sjećanja, ostaje bol, ostaje i ponos. Ostaje i trajna obveza čuvati domoljubne vrijednosti koje su poginuli hrvatski vitezovi utkali u našu slobodu i mir. A to možemo samo uz vas, vaše obitelji. I zato ustrajte u svojim aktivnostima, a mi ćemo i dalje biti vaš prijatelj i partner. 

Nakon obraćanja predsjednice udruge i gostiju, predstavljena je knjiga  Đovanija Matešića Jeremije Pjesme garde hrvatske II, a zatim je udruga dodijelila zahvalnice za dugotrajnu i uspješnu suradnju raznim institucijama, među kojima je i Grad Zadar. Zahvalnicu je preuzela zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać.

 

 

 

 

Vezane fotografije

25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra 25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra 25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra 25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra 25. godišnjica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadra