Na Višnjiku mala škola plivanja za osnovnoškolce iz Gline
Na Višnjiku mala škola plivanja za osnovnoškolce iz Gline
U sklopu humanitarne akcije Glini ZaDar.

U zatvorenom bazenskom plivalištu u Športskom centru Višnjik održana je mala škola plivanja za skupinu osnovnoškolaca iz Gline.

– OŠ Šimuna Kožičića Benje svojedobno je osmislila i organizirala akciju Glini ZaDar pri čemu su naši učenici, nastavnici i drugi prikupljali različite oblike pomoći za osnovnoškolce iz Gline i s područja grada Gline. Dio akcije jest i boravak skupine glinskih osnovnoškolaca u Zadru, na ljetovanju, gdje su dragi gosti svojih kolega iz naše škole i njihovih obitelji – kaže Dražen Adžić, ravnatelj OŠ – e Š. K. Benje.

Prije odlaska na onaj dio aktivnosti koji je planiran za more, u moru i uz more, trebalo se, kaže Adžić, informirati ima li među njima neplivača. Utvrđeno je da ih je sedmoro, što nije neobično jer zbog objektivnih okolnosti – potres i posljedice potresa – dio tamošnjih osnovnoškolaca nije mogao pohađati obuku neplivača.

U suradnji sa ŠC-om Višnjik i Plivačkim klubom Zadar ad hoc organizirana je mala škola plivanja za sedmoro glinskih osnovnoškolaca. U zatvorenom bazenskom plivalištu s glinskim pučkoškolcima radio je iskusni trener Željko Olujić, a pri ruci mu je bio i Dražen Adžić, inače kineziolog.

– Zahvaljujemo i ŠC-u Višnjik i PK-u Zadar na suradnji u ovoj akciji. Ljetovanje glinskih osnovnoškolaca u Zadru sastavni je dio i širenja prijateljstva, učvršćivanja suradnje i iskazivanja solidarnosti i empatije – ističe Dražen Adžić.

Glinske osnovnoškolce i Robertinu Štajdohar, njihovu ravnateljicu, primio je i Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, te im poželio da se u Zadru osjećaju ugodno i da svoje ljetovanje provedu na najbolji mogući način.

Vezane fotografije

Na Višnjiku mala škola plivanja za osnovnoškolce iz Gline Na Višnjiku mala škola plivanja za osnovnoškolce iz Gline Na Višnjiku mala škola plivanja za osnovnoškolce iz Gline