Na Višnjiku Hrvatski boksački savez darivao Zadrane
Na Višnjiku Hrvatski boksački savez darivao Zadrane
Zadar je značajno boksačko središte, s puno sjajnih i trofejnih boksača.

Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a, uz ostalo je tom prigodom istaknuo:
– Svake godine HBS obilazi svoje članice i svoje članstvo. Izražavam svima najbolje čestitke za nadolazeće blagdane i lijepe želje za 2022. godinu. Budućnost hrvatskoga boksa je na vama, a vaš je doprinos hrvatskom boksu značajan. Zadar je značajno boksačko središte, s puno sjajnih i trofejnih boksača. Za 2022. godinu želimo u svakom boksačkom središtu, pa i u Zadru, neko od značajnih natjecanja, revijalno, memorijal i slično, želimo što više priprema i pripremnih mečeva za velika natjecanja pa i za olimpijske igre. Budimo jedinstveni i uskoro ćemo i u Zadru imati zajednički skup svih boksačkih klubova da bismo skupa djelovali još bolje u interesu boksa.

Potom se okupljenima kratko obratio Petar Špika, član IO HBS-a, zahvalivši u ime svih matičnom savezu na darovima i na lijepim željama, te istaknuvši da zajedništvo treba njegovati i na zajedničkoj platformi izraditi smjernice za budućnost. U ime Športske zajednice Grada Zadra govorila je Snježana Jurinić, predsjednica.
– Športska zajednica Grada Zadra zahvaljuje HBS-u i svim ovdašnjim klubovima na dobroj suradnji. Hvala i Hrvatskom olimpijskom odboru koji je podupro projekt podizanja boksačke dvorane u sklopu ŠC-a Višnjik. Glede boksačkih natjecanja u Zadru bismo trebali organizirati i memorijalni turnir u spomen na Damira Zrilića, prerano preminulog velikog sportaša, boksačkoga entuzijasta i djelatnika – rekla je, uz ostalo, Snježana Jurinić.

U ime Športskoga centra Višnjik nekoliko je riječi iznio Denis Karlović, direktor:
– Zahvaljujem HBS-u, HOO-u i Športskoj zajednici Grada Zadra na doprinosu u realizaciji projekta boksačke dvorane kao sastavnice ŠC-a Višnjik. Time će boks dobiti optimalne uvjete, a Višnjik postati baza za pripreme svih nacionalnih selekcija. Dakako, Višnjik će biti i još spremniji za organizaciju i provedbu i najvećih boksačkih događanja.

Pred kraj je, želeći istaknuti (i) povezanost boksačke plemenite vještine i Zadra, Bono Bošnjak iznio i zanimljiv podatak:
– Evo, svojedobno je meč Svjetske lige Hrvatska – Francuska, održan u Zadru, u toj sezoni bio rekordan po broju gledatelja u Svjetskoj ligi.

Na koncu, Bono je Bošnjak predstavnicima zadarskih klubova Ares, Bandit, Diabolik, Rebel, Sv. Krševan, Sv. Donat, Bandog i Zadar, te predstavniku BK-a Knin, predao prigodne darove, vrijednu boksačku opremu.

Visnjik.hr

Vezane fotografije

Na Višnjiku Hrvatski boksački savez darivao Zadrane Na Višnjiku Hrvatski boksački savez darivao Zadrane