Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića
Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića
Gradonačelnik Dukić i pročelnik Kasap obišli obnovljenu prometnicu u Ulici Jurja Šižgorića.

U petak je za sav promet otvorena obnovljena Ulica Jurja Šižgorića. Gradnačelnik Grada Zadra Branko Dukić i pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap obišli su prometnicu i provjerili izvedene radove o čemu su ih informirali predstavnici izvođača i nadzora.

- Riječ je o iznimno važnoj prometnici koja će omogućiti bolju komunikaciju i otvoriti cijelo jedno područje mjesnog odbora Ričine uz ulicu Josipa Jovića koje je dosad bilo prometno ograničeno. Njezinom dogradnjom i uređenjenjm omogućeno je spajanje ulica Josipa Jovića i Franka Lisice, kazao je nakon oblaska gradonačelnik Dukić.

Dodao je da je projektom obuhvaćena izgradnja i sve prateće komunalne infrastrukture, nogostupa te oborinske i fekalne odvodnje. Posebno je značajan zahvat na izgradnji kanalizacijskog sustava čime se stvaraju preduvjeti za nove priključke obiteljskih kuća s područja MO Ričine na javni sustav odvodnje. Uz novi asfalt postavljena je i nova prometna signalizacija i javna rasvjeta.

Radove je izvodila tvrtka Tim d.o.o. Benkovac, dok je nadzor radova obavljala tvrtka Via factum d.o.o. Zadar. Vrijednost izvedenih radova je 932.634,38 kn s PDV-om.

Arheološki nadzor nad radovima obavio je Muzej antičkoga stakla u Zadru te su zadarski arheolozi pronašli dio rimskog akvedukta, jedinstvenog po očuvanosti. Sukladno uvjetima konzervatora, oštećeni dijelovi svoda su rekonstruirani i zaštitćeni od urušavnja, a uz prometnicu će biti postavljene info table na kojima će se nalaziti svi podaci o rimskom vodovodu koji prolazi tim dijelom grada.

Vezane fotografije

Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića Za promet otvorena obnovljena ulica Jurja Šižgorića