Peta po redu arhitektonsko-urbanistička radionica - Gradionica
Peta po redu arhitektonsko-urbanistička radionica - Gradionica
Tema - javne pješačke površine u Ulici Stjepana Radića - prijave za Gradionicu do 12. ožujka.

Ove godine, u suradnji s Gradom Zadrom i Goethe-Institutom Kroatien iz Zagreba, ZDA - Društvo arhitekata Zadra organizira 5. po redu Gradionicu s temom javne pješačke površine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Grada Zadra, Zadarske županije te Goethe-Instituta Kroatien.

Ovo će biti prva godina u kojoj se, osim standardnog dijela Gradionice, uvodi i Gradionica MINI (od 7. do 12. ožujka) s učenicima srednje Strukovne škole Vice Vlatkovića i Tehničke škole Zadar koje će mentorirati arhitektonski berlinski kolektiv ConstructLab. Oni će napraviti ekstenzije pješačke staze u Ulici Stjepana Radića koje omogućuju zadržavanje, okupljanje i spontano sjedenje, a koje će biti postavljene od 12. ožujka.

Standardni dio - Gradionica MAXI biti će popraćen predavanjima arhitekata u Kneževoj palači i vođenjem po gradu s temom javnih pješačkih površina: Bogdan Marov, Pero Marušić, Ana Dana Beroš, Dinko Peračić i Idis Turato održat će zanimljiva predavanja za sudionike i javnost.

Timove Gradionice MAXI (od 14. do 19. ožujka) ove će godine voditi renomirani hrvatski arhitekti Ana Dana Beroš, Dinko Peračić i Idis Turato, a sudjelovat će studenti različitih fakulteta iz različitih gradova. Gradionica MAXI će se provesti online.

Izložba radova Gradionice bit će in situ 2. travnja, u Ulici S. Radića zajedno s dodjelom vrijednih nagrada sudionicima. I ove godine će se radovi ocjenjivati, a u ocjenjivanju će kao treći član uz mentore i uz goste kritičare sudjelovati publika (opća javnost) putem društvenih mreža.

Gosti kritičari će ove godine biti pročelnici gradskih upravnih odjela: Dina Bušić, Ante Čurković i Darko Kasap.

Svi prijavljeni sudionici trebaju biti u timovima od minimalno dvije osobe. Timovi smiju biti interdisciplinarni, ali bar pola članova tima treba biti arhitektonske struke, bilo studenti arhitekture bilo arhitekti.

U prilogu je dostupna detaljnija objavu, kalendar programa i plakat Gradionice.

 

Gradioničari ZDA

ZDA - Društvo arhitekata Zadra

Vezane fotografije

Peta po redu arhitektonsko-urbanistička radionica - Gradionica Peta po redu arhitektonsko-urbanistička radionica - Gradionica

Vezani dokumenti

Dokument objava_Gradionica.pdf