P O Z I V  za podnošenje prijedloga  za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2018. godinu
P O Z I V za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2018. godinu
Pozivaju se fizičke i pravne osobe da podnesu svoje prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra.

Temeljem članka 12. Odluke o javnim priznanjima Grada Zadra (“Glasnik Grada Zadra”, broj 4/07–pročišćeni tekst i 11/09)       o g l  a š a v a    s e

 P O Z I V za podnošenje prijedloga  za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2018. godinu

 Pozivaju se fizičke i pravne osobe da podnesu svoje prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra.

 Prijedlozi se mogu podnositi za:

  • proglašenje počasnim/om građaninom/kom Grada Zadra - fizičke osobe posebno zaslužne za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu;
  • za dodjelu Nagrade Grada Zadra za životno djelo - fizičkoj osobi dugotrajnog radnog vijeka koja živi i djeluje u gradu Zadru ili koja djeluje i živi izvan grada Zadra, a njeno djelo je značajno za grad Zadar, za izvanredne rezultate naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području znanosti, gospodarstva,  kulture, zaštite i unapređivanju čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.
  • za dodjelu Nagrade Grada Zadra - građanima/kama grada Zadra, kao i drugim osobama izvan Zadra koji rade na promicanju ugleda grada Zadra (za postignuća nastala u posljednje tri godine), djelatnim skupinama od dva do pet suradnika, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana/ki i drugim pravnim osobama za zapažene rezultate i zasluge na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanju čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.

 

  • za dodjelu Grba Grada Zadra - građanima/kama i drugim osobama, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.

            Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja podnose se u pismenom obliku s obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom.

Prijedlog mora sadržavati pismenu suglasnost fizičke osobe koja se predlaže za javno priznanje, osim  prijedloga za posthumna priznanja.

U prijedlogu se točno mora navesti na koje se javno priznanje odnosi prijedlog. Isti predlagatelj ne može isti prijedlog predložiti za različita priznanja.

Prijedlozi se upućuju na slijedeću adresu:

            G R A D   Z A D A R

            Odboru za dodjelu javnih priznanja

              23000 ZADAR, Narodni trg 1

                                   a najkasnije do 12. LISTOPADA 2018. godine.

KLASA: 061-01/18-01/01

URBROJ:2198/01-1-18-1

Zadar, 21.rujna 2018. godine

                                                                                   PREDSJEDNIK

           GRADSKOG VIJEĆA GRADA ZADRA

                                                                                   Zvonimir Vrančić, dr.med.,v.r.

Vezani dokumenti

Dokument SUGLASNOST.doc