KvartArt 2018
KvartArt 2018
Fotogalerija Galerija
Otvoen ovogodišnji KvartArt- Zadar ponovo dobio dnevni boravak na otvorenom.

Ovogodišnji festival traje od 16. do 23. lipnja 2017. godine iza Gradske knjižnice Zadar i bivše vojarne u ulici Stjepana Radića. Prvu večer festivala  svojim koncertom otvorio je misteriozni duo Nipplepeople.

Program obuhvaća niz radionica i aktivnosti edukativno-zabavnog karaktera kojima je cilj stvoriti kreativnu atmosferu unutar koje  nastaju nove ideje, nova poznanstva i novi projekti. U tom mozaiku su i zadarski craft pivari, skejteri, arhitekti, pjesnici, fotografi, slikari, novinari, glazbenici, profesori koji potiču izvannastavne aktivnosti, plesači, glumci, amateri svih mogućih umjetničkih stremljenja, to je, reklo bi se - ekipa u Kvartu. Prostor je dobio i sasvim novu dimenziju, zahvaljujući intervencijama mladih arhitekata kroz projekte ''Zeleniše'' i ''Žutinel''. "Zeleniše" se nalazi uz skate park i tu imate i šank i lounge dio, kao i u "Žutinelu" koji je još prostraniji. 
KvartArt festival financira se sredstvima Europske unije i Grada Zadra. Cilj projekta je promoviranje javnog prostora te podizanje razine svijesti o promišljanju ulica kao rezidencijalnih zona namijenjenih prvenstveno stanovnicima, susjedima i obiteljima koje žive u tim ulicama te ponovnom skretanju pažnje na ulicu koja je dvorište, prostor za druženje, upoznavanje i razonodu.