Dodijeljena priznanja Nasmiješeno sunce 2015.
Dodijeljena priznanja Nasmiješeno sunce 2015.
Fotogalerija Galerija
Nagrade za poseban doprinos turističkoj sezoni 2015.

Danas su u Gradskoj loži dodijeljena tradicionalna priznanja u akciji gradonačelnika Grada Zadra, "Nasmiješeno sunce" u turističkoj 2015. godini.

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta ovom je prigodom podsjetio na infrastrukturne projekte u funkciji turizma koji su pred završetkom ili u tijeku te daljnjim planovima na uređenju povijesne jezgre grada. 

-Dovršavamo Turističko-informativni centar, a započinjemo i uređenje Trga Tri bunara i Trga sv. Frane. Naše Sveučilište i naše znanstvene snage izrađuju Strategiju razvoja turizma grada Zadra. Također, puno toga drugoga se za turizam radi. Brojke nam pokazju da to radimo dobro jer smo i ove godine imali 7 posto više dolazaka, 9 posto više noćenja, prije dva mjeseca ostvarili smo preko milijun i pol noćenja i svi pokazatelji u turizmu su pozitivni. Sve to skupa je važno ali su najvažniji ljudi koji s turistima dolaze u kontatkt jer oni su ti o kojima u najvećemn dijelu ovisi hoće li se turisti sljedeće godine nama vratiti, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta dodajući da mnogi ljudi različitog spektra djelatnosti sudjeluju u stvaranju Zadra kao kvalitetne turističke destinacije. Čestitajući svim nagrađenima gradonačelnik je naglasio da je ova nagrada zahvala onima koji su doprinijeli da turistička sezona bude uspješnija i poticaj da svi zajedno nastavimo raditi na podizanju kvalitete zadarskog turizma.

 

Nagrađeni su:

I. Priznanjima:

NAJBOLJI RESTORAN

Restoran „KORNAT“

NAJBOLJI CAFFE BAR

Caffe bar „BRAZIL“

NAJBOLJA KONOBA

 Bistro „PJAT“

NAJBOLJI NOĆNI BAR

„MARASCHINO“

NOVI SUVENIR

Suvenirski postav Arheološkog muzeja Zadar

NAJLJEPŠE UREĐENI IZLOG

Vinoteka „BIBICH“

NAJUREĐENIJI VRT

Villa Diana vlasnice Diane Bogdanović

 

II. Priznanjima i novčanom nagradom:

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ

Gospođa Paula Padovan

NAJBOLJI KUHAR

Gospodin Igor Nikolić

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Zvonimir Jerak

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Jadranka Aviani

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Venci Zorić

NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Predrag Šilić

 

III. Posebnim priznanjima:

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2015. godine dodjeljuje se Beach baru „BAMBOO“.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2015. godine dodjeljuje se  OPG-u Sandra Babac Damjanić za Festival smokava.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2015. godine dodjeljuje se Hrvatskom narodnom kazalištu za Jazz festival.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2015. godine dodjeljuje se  Zadar Dogus Basketball Tournament. 

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2015. godine dodjeljuje se Restoranu „Bruschetta“.