Buduće poslovne tajnice u posjeti Gradskoj upravi
Buduće poslovne tajnice u posjeti Gradskoj upravi

Maturantice Ekonomsko - birotehničke i trgovačke škole Zadar posjetile su danas, 06.studenog, Gradsku upravu kako bi se upoznale s načinom rada i funkcioniranjem određenih gradskih odsjeka. Učenice, koje pohađaju smjer poslovni tajnik, najviše su zanimali odgovori na pitanja vezana uz protokol i odnose s javnošću.

Razrednica 4. g razreda, gospođa Gordana Bubičić i ove je godine povela svoje učenice u posjet Gradu Zadru, kako bi im pomogla u predodžbi poslova, koje bi, s obzirom na stručno opredjeljenje, u budućnosti mogle raditi. Učenice su u Maloj vijećnici dočekale predstavnice Grada, koje su im održale kratka predavanja o poslovima većinom vezanima uz Ured gradonačelnika.

˝Učimo teoriju i neke vještine u školi, ali uvijek je bolje iz prve ruke vidjeti kako se to radi.˝ - rekla je gospođa Bubičić.

O dužnostima poslovne tajnice, učenicama je govorila administrativna tajnica Ureda gradonačelnika Nada Zorić. Objasnila im je pravila radnog vremena, načine odijevanja, komunikaciju s ljudima te administrativne poslove koje svakodnevno obavlja.

Voditeljica Odsjeka za protokol i promidžbu Grada, prof. Mirjana Sačić, u svojem izlaganju poručila je učenicama:
˝Protokol je uvijek postupak koji je unaprijed određen i kojeg moramo slijediti. Veoma je važno da ima ljudsku dimenziju, odnosno da se poštuju svi oni koji čine dio tog protokola.˝

Viša stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom Marina Mihovilović Pajkin i stručna suradnica za informiranje Ivana Dadić opisale su maturanticama što podrazumijevaju poslovi u odnosima s javnošću, odnosno provele ih kroz organizaciju konferencija za medije, pripremanje priopćenja, press clipping te organizaciju ostalih događaja vezanih uz Grad Zadar.
˝Ovaj posao prvenstveno podrazumijeva komunikaciju s ljudima, stoga su najvažnije komunikacijske, ali i organizacijske sposobnosti, kao i spremnost na brze reakcije te dostupnost u svako vrijeme.˝ - zaključila je Marina Mihovilović Pajkin.

Nakon izlaganja, učenice su posjetile Veliku vijećnicu te su se potom, uz nova saznanja i savjete, zaputile natrag u školu.

Vezane fotografije

Buduće poslovne tajnice u posjeti Gradskoj upravi Buduće poslovne tajnice u posjeti Gradskoj upravi Buduće poslovne tajnice u posjeti Gradskoj upravi