DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZADRA U 2021. GODINI
DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZADRA U 2021. GODINI

ODLUKOM GRADSKOG VIJEĆA

 

POČASNIM GRAĐANINOM GRADA ZADRA proglašava se posthumno TOMISLAV IVČIĆ u znak zahvalnosti za izniman doprinos glazbenoj kulturi i umjetnosti i zasluga u međunarodnoj promidžbi grada Zadra i Republike Hrvatske te djela humanosti i požrtvovnosti u borbi za demokratska i nacionalna prava.

 

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se posthumno  brigadiru Hrvatske vojske IVICI MATEŠIĆU JEREMIJI za najviše zasluge i osobita djela domoljublja u obrani samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske te kao znak zahvalnosti za osobiti doprinos književnoj i filmskoj umjetnosti.

 

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se posthumno pukovniku Hrvatske vojske DANIJELU TELESMANIĆU DIDU za najviše zasluge i osobita djela domoljublja u obrani samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske.

 

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se Udruzi za kulturu i umjetnost DRAMA PLUS za zapažene uspjehe u području kulture i doprinose razvoju kazališne umjetnosti i pedagoškog rada.  

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se MOJIMIRU MIHATOVU za zapažene uspjehe i rezultate postignute u području likovne i kazališno - scenske djelatnosti.

 

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se KOŠARKAŠKOM KLUBU OSOBA S INVALIDITETOM „ZADAR“ za zapažene uspjehe i rezultate postignute u području sporta.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se MIHAELI ZJENI DE MICHELI-VITTURI i ENIJI NINČEVIĆ za zapažene uspjehe i rezultate postignute u području sporta.

 

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se EDIJU STIPIĆU za zapažene uspjehe i rezultate u području sporta.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se DAVORU VIDAKOVIĆU za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području odgoja i obrazovanja. 

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UMBERTU PIASEVOLIJU za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području sporta.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se ŽENSKOJ KLAPI „KAPRIC“ za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području glazbene kulture.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se VERONIKI ŠOKOTA za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području sporta.

 

 GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se NAMIKU AGIĆU za ostvarene uspjehe u matematičkim natjecanjima.   

 

ODLUKOM GRADONAČELNIKA

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Trgovačkom društvu „COGNISM“  d.o.o. za iznimne uspjehe u području gospodarstva i razvoj IT sektora na području grada Zadra.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Stelli Čolo za učeničku izvrsnost i osobite uspjehe u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima iz matematike.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Mateju Nevešćaninu za zapažene rezultate u sportu.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se  Ivanu Nekiću za zapažene rezultate u sportu.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Udruzi dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Zadar za zapažene rezultate u očuvanju i promicanju vrijednosti Domovinskog rata.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Udruzi dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade HV za zapažene rezultate u očuvanju i promicanju vrijednosti Domovinskog rata.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Arijani Oreč za zapažene rezultate u sportu.

 

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Felixu Šoletiću za zapažene rezultate u grafičkom dizajnu i filmskoj umjetnosti.