DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZADRA U 2020. GODINI
DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZADRA U 2020. GODINI

ODLUKOM GRADSKOG VIJEĆA

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se gospođi MILENI  DUNDOV za naročite uspjehe i najviše zasluge u području kulture i umjetnosti te za promociju književne riječi i hrvatske literalne baštine, u znak zahvalnosti za osobit doprinos gradu Zadru.

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se posthumno stožernom generalu Hrvatske vojske gospodinu JANKU BOBETKU za najviše zasluge i osobita djela domoljublja u obrani samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske, grada Zadra i cjelokupnog zadarskog zaleđa te kao znak zahvalnosti za osobit doprinos u oslobađanju okupiranih dijelova Republike Hrvatske, Grada Zadra i zadarskog zaleđa.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi prim. dr. sc. SANDRI BAŠIĆ KINDA za djela humanosti te zapažene rezultate i postignute uspjehe u području zdravstva i medicine.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu SAŠI MARTINOVIĆU za zapažene i ostvarene uspjehe u području športa.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi MAXIMILJANI BARANČIĆ za zapažene uspjehe i rezultate u području kulture i obrazovanja.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu prof. dr. sc. NENADU ŠESTANU za  zapažene uspjehe i  rezultate u području medicinskih znanosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi JASMINKI BAŠIĆ za zapažene rezultate i uspjehe u području odgoja i obrazovanja, doprinose u poticanju kulture, umjetnosti i društvenih djelatnosti  te za  djela humanosti.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UČENIČKOJ ZADRUZI MARAŠKA za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području izvannastavnih aktivnosti kao i za djela humanitarnog rada.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu KLAUDIJU KRIZMANU za izniman doprinos u području glazbe i glazbene kulture, te za djela humanosti i plemenitosti.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se CARITASU ZADARSKE NADBISKUPIJE za uzorne rezultate i zasluge u području društvenog i humanitarnog rada kao i za djela humanosti i plemenitosti.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se posthumno gospodinu VLADISLAVU TOMČUKU za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti kao dugogodišnjem tajniku Lige protiv raka Zadar.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UDRUZI KVEŠTURA za očuvanje i promicanje običaja i kulturne baštine grada Zadra.

 

ODLUKOM GRADONAČELNIKA

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se mlađim juniorkama Veslačkog kluba Jadran SARI ŽUVANIĆ, IVANI SLADIĆ, LUCIJI KASAP i MARI BENCUN za zapažene uspjehe na području športa.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se SLUŽBI ZA EPIDEMIOLOGIJU ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZADAR  za poseban doprinos u borbi protiv epidemije virusa COVID-19.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se IVANU PERICI NAMBI za humanost i poseban doprinos u očuvanju spomena na Domovinski rat.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se  MARIJU JAVORANU za zapažene uspjehe na području likovne umjetnosti.