NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se gospodinu prof.dr.sc. BORISU LABARU dr.med., kao zahvalnost  za osobiti doprinos gradu Zadru, naročite uspjehe i najviše zasluge na području zdravstva i zdravstvenih znanosti.

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se gospodinu prof. DAVORU ARASU, kao zahvalnost za osobiti doprinos gradu Zadru u borbi za demokraciju i nacionalna prava, slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku, kao i za djela humanosti i požrtvovnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se OSNOVNOJ ŠKOLI BARTULA KAŠIĆA u Zadru, za zapažene uspjehe i postignute rezultate na području odgoja, obrazovanja i unapređenja izvannastavnih aktivnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se ZADARSKOM KOMORNOM ORKESTRU, za zapažene uspjehe i postignute rezultate na području glazbene kulture i umjetnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospođi TANJI i gospodinu IGORU BLASLOV, za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se GRUPI FORUM, za zapažene uspjehe na području glazbene kulture i umjetnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu prof. MARINU BUOVCU, za zapaženi doprinos na području kulture te zaštite i unaprjeđenja čovjekovog okoliša.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu ŠIMI RELJI, za zasluge na području kulture te djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu prof. NENADU NINČEVIĆU posthumno, za uzorne uspjehe i postignute rezultate na području odgoja i obrazovanja.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu MARINKU KATUŠI, za djela plemenitosti i požrtvovnosti u očuvanju sjećanja na Domovinski rat.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu prof. MARKU PRGINU, za uzorne uspjehe i postignute rezultate na području odgoja i obrazovanja.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodi BORISU MARINU I MARKU BUTIĆU, za promicanje zadarskih sportskih klubova i organizaciju humanitarnih događanja.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UDRUZI ZA UZGOJ I ZAŠTITU PTICA ZADAR, za doprinos u promicanju ornitokulture te zaštiti i uzgoju ptica.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se UDRUZI UMIROVLJENIKA „JAZINE 1“ ZADAR, za djela plemenitosti i skrbi za osobe starije životne dobi.