DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZADRA U 2008
DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZADRA U 2008

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se gospodinu JOSI ŠPRALJI iz Zadra, kao zahvalnost za osobit doprinos gradu Zadru, naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području kulture i umjetnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se gospodinu prof. dr. sc. ESADU ĆIMIĆU, iz Zagreba, kao zahvalnost za osobit doprinos gradu Zadru, naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području humanističkih znanosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu TOMISLAVU MARIJANU BILOSNIĆU, književniku iz Zadra, za zapažene rezultate i zasluge na području kulture i umjetnosti.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se VESLAČKOM KLUBU „JADRAN" iz Zadra, za zapažene rezultate i zasluge na području športa i rekreacije.

NAGRADA GRADA ZADRA dodjeljuje se UDRUŽENJU OBRTNIKA iz Zadra, za postignute rezultate i zasluge u promicanju vrijednosti obrta i obrtničkih djelatnosti te razvoju privatnog poduzetništva na području Zadra.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se Domu za odrasle osobe „SVETI FRANE" - Službi kućne njege - iz Zadra, za zapažene rezultate na području socijalne skrbi te osobit doprinos u njezi starijih i nemoćnih osoba.

GRB GRADA ZADRA dodjeljuje se gospodinu VINKU PAVLOVIĆU iz Zadra, za zapažene rezultate i postignute uzorne uspjehe na području obrtništva. GRADONAČELNIK GRADA ZADRA

GRADSKOM ODBORU CRVENOG KRIŽA ZADAR dodjeljuje se GRB GRADA ZADRA za osobit doprinos i naročite uspjehe u humanitarnom radu i spašavanju ljudskih života.

HRVATSKOM PJEVAČKO GLAZBENOM DRUŠTVU „ZORANIĆ" ZADAR dodjeljuje se GRB GRADA ZADRA za osobit doprinos gradu Zadru i naročite uspjehe postignute na području glazbene kulture i umjetnosti.

GORANU RELJIĆU dodjeljuje se GRB GRADA ZADRA za humanost i hrabrost.