Klasa:   112-01/13-01/08

Ur.broj: 2198/01-4 -13-3

Zadar,   25.travnja 2013.

 

U Narodnim novinama dana 24. travnja 2013. godine objavljen je natječaj za prijam u službu u Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Zadra na neodređeno vrijeme (2 izvršitelja/ice ) koji istječe dana 2 . svibnja 2013.godine.

Tekst natječaja dostupan je ispod ove objave;

 

-u Grad Zadar, Upravni odjel za za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja prima se u službu - viši stručni suradnik II za građevinske i ostale postupke - (2 izvršitelja/izvršiteljice) , na neodređeno   vrijeme.

 

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u službu propisane u članku

12. stavku ZSN- a. Uz opće uvjete, kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete za prijam u

službu:

- magistar struke/stručni specijalist arhitektonske ili građevinske struke

-najmanje 1 godina radnog iskustva u struci

-položen državni stručni ispit za rad u tijelima uprave ili bez položenog državnog stručnog ispita uz obvezu polaganja u zakonskom roku

-položen stručni ispit iz članka 5. Zakona o prostornom uređenju i gradnji i drugih propisa iz područja prostornog uređenja i građenja ili bez položenog ispita uz obvezu polaganja u roku od 12 mjeseci.

 

Uvjet stručnog znanja (stupnja obrazovanja) ispunjavaju i kandidati koji su po ranijim propisima stekli visoku stručnu spremu arhitektonske ili građevinske struke.

Kandidat se prima u radni odnos na neodređeno vrijeme, uz uvjet probnog rada od tri mjeseca.

U službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i članka 16. ZSN-a (što znači da ; u službu ne može biti primljena osoba protiv koje se vodi kazneni postupak ili koja je pravomoćno osuđena za kazneno djelo, kao ni osoba kojoj je prestala služba u upravnom tijelu lokalne jedinice zbog teške povrede dužnosti u razdoblju od četiri godine od prestanka službe, te kojoj je prestala služba u upravnom tijelu lokalne jedinice zbog toga što nije zadovoljila na probnom radu u razdoblju od četiri godine od prestanka službe).

Prijavi na natječaj potrebno je priložiti slijedeće:

 

- životopis,

- izvornik ili preslik domovnice

- izvornik ili preslik diplome

- preslik osobne iskaznice

- preslik radne knjižice (uključujući stranice s osobnim podacima i sve stranice na

kojima je upisan radni staž)

-izvornik uvjerenja da protiv kandidata nije pokrenut istražni ili kazneni postupak (ne   starije od 6 mjeseci)

- dokaz o položenom državnom stručnom ispitu(ako je položen)

- dokaz o položenom stručnom ispitu iz članka 5. Zakona o prostornom uređenju i gradnji i drugih propisa iz područja prostornog uređenja i građenja ( ako je položen)

- vlastoručno potpisanu izjavu da ne postoje zapreke iz članka 16.ZSN-a.

 

Zdravstvena sposobnost izabranog kandidata uvtrdit će se nakon izbora kandidata . Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

Osobe koje ne podnesu pravodobne i uredne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja,   ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj.

Za kandidate prijavljene na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua .

Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.

 

Opis poslova i zadaća radnog mjesta viši stručni suradnik II za građevinske i ostale postupke

-          vodi upravne i neupravne postupke u slučajevima propisanim važećim zakonima i drugim propisima donesenim na temelju zakona;

-          vodi i druge postupke i poslove po nalogu pročelnika, pomoćnika pročelnika upravnog odjela i voditelja odsjeka.

 

Koeficijent složenosti poslova navedenog radnog mjesta je 2,196. Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova utvrđenog za radno mjesto na koje je raspoređen   i osnovice za izračun plaće , uvećan za 0,5% za svaku godinu radnog staža .

Za kandidate prijavljene na natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua .

Za svaki dio provjere kandidatima se dodjeljuje broj bodova od 1 do 10.

 

Pravni izvori za pripremanje kandidata za provjeru znanja (pisano testiranje i intervju) su sljedeći:

-Zakon o prostornom uređenju i gradnji

-Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama

-Zakon o postupanju i uvjetima gradnje radi poticanja ulaganja

-Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima

-Zakon o arhitektonskim i inžinjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji

-Zakon o cestama

-Zakon o općem upravnom postupku

-Prostorni plan uređenja Grada Zadra

 

Intervju će biti proveden samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50 % ukupnog broja bodova na pisanom testiranju. Vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata  bit će na ovoj web stranici, te na oglasnoj ploči u predvorju Grada Zadra, Narodni trg 1, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Prijave na natejčaj podnose se neposredno u pisarnici Gradske uprave Grada Zadra ili poštom na adresu: Grad Zadar , Narodni trg 1, Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove-odsjek za kadrovske poslove u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama , s oznakom “na natječaj “ odnosno do 2. svibnja 2013.godine.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Po izvršnosti rješenja o prijmu u službu, kandidatima koji ne budu primljeni putem pošte će biti vraćena dokumentacija priložena prijavi.

Kandidat može tijekom natječajnog postupka pisanim putem povući prijavu.

 

POVJERENSTVO ZA PROVEDBU NATJEČAJA