U okviru EU projekta FIESTA održana radionica o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu
U okviru EU projekta FIESTA održana radionica o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu

26. travnja 2017. godine u Gradskoj knjižnici Zadar u okviru EU projekta FIESTA – Families Intelligent Energy Saving Targeted Action (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) održana je radionica o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu namijenjena građanima. Građani su na radionici dobili korisne savjete i informacije o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu, kupovine energetski učinkovitih sustava za grijanje i hlađenje te ostalih kućanskih uređaja i izolacijskih materijala i usluga za poticanje mjera energetske učinkovitosti pod povoljnijim uvjetima u okviru Lokalne potrošačke grupe Zadar, ali i sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.

Radionicu je vodio Marin Pašić, FIESTA energetski savjetnik, a Ana Bajlo, voditeljica Projekta, građane je upoznala s Lokalnom potrošačkom grupom Zadar i mogućnostima povoljnije kupovine energetski učinkovitih sustava, uređaja, izolacijskih materijala i usluga.

UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra objavio je Javni poziv za instalatere i trgovce sustava za grijanje i hlađenje te ostalih kućanskih uređaja, sustava obnovljivih izvora energije i izolacijskih materijala za uključivanje u Lokalnu potrošačku grupu Zadar koji je otvoren do 5. svibnja 2017. godine.

Cilj projekta FIESTA je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinancira se iz EU Programa CIP Intelligent Energy Europe – IEE.

Vezane fotografije

U okviru EU projekta FIESTA održana radionica o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu U okviru EU projekta FIESTA održana radionica o mogućnostima uštede energije u vlastitom domu