Održan završni sastanak partnera
Održan završni sastanak partnera
U sklopu EU projekta FIESTA

U periodu od 14. do 15 lipnja 2017. godine u Pomoriu u Bugarskoj održan je završni 6. sastanak partnera u sklopu EU projekta FIESTA - Families Intelligent Energy Saving Targeted Action, koji se sufinancira iz programa CIP Intelligent Energy - Europe (CIP IEE). Provedba Projekta ukupne vrijednosti 2.379.827,00 eura započela je 1. listopada 2014. godine, a trajat će 36 mjeseci odnosno do 30. rujna 2017. godine. Projektni konzorcij, koji uključuje i Grad Zadar, čini 19 međunarodnih partnera iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Španjolske i Cipra, a koordinator Projekta je Znanstveni park AREA iz Trsta. 

Na sastanku je sudjelovala Ana Bajlo iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, voditeljica Projekta te predstavnici svih ostalih partnerskih institucija koji su prezentirali provedene projektne aktivnosti. Također, na sastanku su dane smjernice za izradu završnog izvješća Projekta kao i pregled trenutnog statusa Projekta prema odrađenim projektnim aktivnostima te su dogovoreni vremenski okviri za provedbu preostalih projektnih aktivnosti. 

Cilj Projekta je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije. Grad Zadar je u okviru Projekta proveo energetska savjetovanja za 160 kućanstava na području Grada Zadra, osnovao FIESTA energetski info pult Grada Zadra i Lokalnu potrošačku grupu Zadar proveo radionice za djecu u osnovnim školama, zatim radionice za građane te instalatere i trgovce energetski učinkovitih sustava, kućanskih uređaja i izolacijskih materijala, kao i ostale projektne aktivnosti.

Putem Lokalne potrošačke grupe Zadar građanima je omogućena povoljnija kupnja energetski učinkovitih sustava, kućanskih uređaja, izolacijskih materijala i usluga, a građani je mogu ostvariti putem FIESTA kupona za popust koje mogu preuzeti na:

Građani će moći ostvariti popuste na energetski učinkovite sustave, uređaje, izolacijske materijale i usluge putem FIESTA kupona u sljedećim tvrtkama koje čine Lokalnu potrošačku grupu Zadar:

1. AMRITA d.o.o.
- FIESTA popust od 15 % na kompletni program ELIAS infracrvenog grijanja uključujući i termostate do 30. rujna 2017. godine

2. POLO – COMMERCE d.o.o.
- FIESTA popust od 3 % na Skytech tankoslojnu reflektivnu izolaciju
- FIESTA popust od 5 % na ugradnju Skytech tankoslojne reflektivne izolacije

3. ARIJA NOVA d.o.o.
- FIESTA popust od 20 % na sljedeće A+++/A+++ klima uređaje:

  • TOSHIBA RAS – 10G2KVP/AVP-E
  • TOSHIBA RAS – 13G2KVP/AVP-E
  • MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-FH25VE
  • MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-FH35VE
  • MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-LN25VGB/V/R
  • MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-LN35VGB/V/R

4. GORENJE STUDIO ZADAR - T.O. NIT
- FIESTA popust od 25 % na sljedeće A+++ uređaje:

  • Hladnjak Gorenje NRK 6193 TX
  • Perilica posuđa Gorenje GS 65160 X
  • Perilica rublja Gorenje W 8543
  • Perilica rublja Gorenje W 6723/IS

5. Babić d.o.o.
- FIESTA popust od 25 % na solarnu opremu i toplinske pumpe.

Informacije o mogućnostima energetskih ušteda, kupnje energetski učinkovitih sustava, uređaja, izolacijskih materijala i usluga po povoljnijim uvjetima, otvorenim natječajima na području energetske učinkovitosti kao i sve ostale informacije zainteresirani građani mogu dobiti na FIESTA energetskom info pultu svakim radnim danom na adresi Brne Krnarutića 13, Zadar, na telefon 023/208-043 ili na e–mail: graditeljstvo@grad–zadar.hr.

Više o projektu FIESTA i Lokalnoj potrošačkoj grupi Zadar može se doznati na: 

Internet stranici Grada Zadra

Internet stranici projekta FIESTA  

Facebook stranici "FIESTA projekt – Zadar"

 

Vezane fotografije

Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera Održan završni sastanak partnera