UPUTA o izdavanju propusnica za putovanje na otok
UPUTA o izdavanju propusnica za putovanje na otok

Sukladno novim uputama o provedbi Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu (Narodne novine br. 34/20) od 31. ožujka 2020. godine, u 16 sati, a u svrhu ujednačavanja postupanja stožera pri izdavanjanju propusnica za odlazak na otoke, daje se sljedeća uputa:

Fizičkoj osobi koja s kopna želi doći na otok, a nalazi se u kategoriji koja može ishoditi propusnicu, propusnica se može izdati u slučaju da je njen dolazak na otok neophodan i neodgodiv. Takav zahtjev s obrazloženjem podnosi se stožeru civilne zaštite nadležnom za mjesto planiranog odredišta na otoku (otočni općinski ili gradski stožer civilne zaštite). Prije izdavanja propusnice fizičkoj osobi, stožer civilne zaštite nadležan za mjesto planiranog odredišta na otoku dužan je ishoditi suglasnost nadležnog županijskog stožera civilne zaštite.

Također, napominje se da prijevoz osoba na otok bez propusnice izdane sukladno Odluci o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu (Narodne novine br. 34/20) i ovoj Uputi, nije dopušten ni jednom vrstom prijevoza.