Poduzetnički inkubator d.o.o.
Razvojna agencija Zadarske županije d.o.o. – ZADRA

Poduzeće Poduzetnički inkubator d.o.o. osnovano je 2003. godine. Osnivač Društva je Grad Zadar s ciljem podupiranje razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Pružanjem poslovnih i tehničkih usluga a sve uz povoljan zakup poslovnog prostora olakšat će početak rada poduzetnicima početnicima. Usluge Inkubatora mogu koristiti poduzetnici početnici odnosno poduzetnici čija poduzeća ili obrti djeluju ne duže od godinu dana, te se nalaze na području grada Zadra.
http://www.poduzetnicki-inkubator.hr/

Razvojna agencija Zadarske županije d.o.o., je registrirana pri Trgovačkom sudu u Zadru  30. studenog 2006. godine. Razvojna agencija ima za cilj stvaranje sustava  za osmišljavanje i koordinaciju novog razvojnog ciklusa Zadarske županije što uključuje razvojne programe, a sve u funkciji regionalnog razvoja, stvaranja pozitivne klime za ulaganje u poduzetništvo i sa ciljem ostvarenja dobrobiti za žitelje Zadarske županije.
Uloga Razvojne agencije je pomaganje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području cijele županije i to putem financijske podrške, razvijanja poduzetničke infrastrukture, informiranja postojećih i potencijalnih poduzetnika, savjetodavnih usluga i pomoć pri rješavanju svakodnevnih poslovnih problema vezanih uz rast i razvoj poduzetništva te poduzetnička izobrazba i stručno usavršavanje.
http://www.zadra.hr/