Održan Okrugli stol na temu mogućnosti zaposlenja mladih na otocima
Održan Okrugli stol na temu mogućnosti zaposlenja mladih na otocima

U sklopu projekta „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“ kojeg provodi udruga DEŠA - Dubrovnik, u partnerstvu sa Udrugom za razvoj organizacija civilnog društva i civilnih inicijativa SVIMA (Vis), Udrugom za održivi razvoj otoka Rave, Obrtničkim učilištem (Zagreb) te Elektrostrojarskom školom  iz Varaždina, u zadarskoj Gradskoj knjižnici u utorak, 2. prosinca 2014., održao se Okrugli stol o zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim i udaljenim otocima.

Na Okruglom stolu  okupili  su se predstavnici relevantnih institucija i organizacija civilnog društva, između ostalih i predstavnici Grada Zadra-UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša, koji su sudjelovali i u kvalitativnom dijelu istraživanja o zapošljivosti mlade populacije na otocima, provedenog u sklopu projekta.

Sudionicima okruglog stola prezentirala su se iskustva studijskog putovanja projektog tima i zaključci okruglih stolova održanih u Dubrovniku i Splitu, te rezultati provedenog istraživanja, kojem je namjera bila utvrditi kako mladi od 16 do 35 godina žive na dalmatinskim otocima, gdje rade ili bi željeli raditi te, kakvi su im planovi za budućnost.

Također, prikazani  su i kratki dokumentarni filmovi „Poruka u boci“ u kojima mladi otočani iznose svoja iskustva života na dalmatinskim otocima. Sudionici Okruglog stola  raspravljali su i o problematici zapošljivosti i mogućnostima za cjeloživotno učenje mladih na dalmatinskim otocima  te kako dobiti priliku za umrežavanje s ciljem učinkovitijeg zagovaranja na svim razinama.

Projekt „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“ sufinancira Europska unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, shema za dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“.

Više pojedinosti o projektu možete pročitati na http://desa-dubrovnik.hr/

Video materijale možete pogledati na  http://m.youtube.com/playlist?list=PLQqpke4StmfvKKpKIpk38nIXKrqlSf7a0

 

Vezane fotografije

Održan Okrugli stol na temu mogućnosti zaposlenja mladih na otocima Održan Okrugli stol na temu mogućnosti zaposlenja mladih na otocima