MRRFEU objavilo Javni poziv za dodjelu oznake "Hrvatski otočni proizvod"
MRRFEU objavilo Javni poziv za dodjelu oznake "Hrvatski otočni proizvod"

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) u cilju poticanja razvoja otočne proizvodnje kroz prepoznatljivost i jačanje konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu. Za dodjelu mogu konkurirati otočni proizvođači (prema uvjetima u Javnom pozivu) koji već imaju neku od postojećih oznaka ili je ne moraju imati. Važno je da je proizvod nastao kao rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada i inovacije, a razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Javni poziv je otvoren do 29. svibnja 2015. godine. Tekst Javnog poziva, obrazac zahtjeva i popratni dopis vezan za potrebne analize nalaze se u prilogu.

Podsjećamo kako je Grad Zadar, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša 7. travnja 2015. objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za promicanje „Hrvatskog otočnog proizvoda“ s područja zadarskih otoka, kojim je predviđeno financiranje i sufinanciranje troškova u svrhu ishođenja navedene oznake (troškovi analiza) te sudjelovanja nositelja oznake na sajmovima. Tekst Javnog poziva i potrebni obrazac za prijavu možete naći OVDJE.