2.Bodulski dan u Zadru
2.Bodulski dan u Zadru

Jučer je na Poljani Šime Budinića u Zadru održan „2. Bodulski dan“ koji je organizirao Otočni Sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije.

Sajam je otvoren u 10.00 sati te se kroz cijelodnevnu manifestaciju predstavilo preko dvadeset izlagača raznovrsnih otočnih proizvoda.

Nastupili su KUD „Kunjka“, folklorna skupina iz Kraja s otoka Pašmana te KUD-a „Donatić“ iz škole Zadarski otoci.

Sajam je okupio mnoštvo građana grada Zadra kao i turiste koji su na sajmu mogli vidjeti mnoge zanimljive otočne proizvode. Med, sir, konzervirane tune, skuše i srdele, sušene rajčice u maslinovom ulju, samo su neke od mnogobrojnih delicija koje su građani mogli probati i kupiti. Također, predstavljeni su i razni proizvodi od kamena, konopa, platna kao i kreme, melemi, sapuni napravljeni od raznog bilja te kozmetika od ružmarina ili maslinovog ulja.

„Sretni smo da možemo građanima pokazati naše otočne proizvode a zadovoljni smo i odazivom te reakcijom građana koji su sretni da na jednom mjestu mogu vidjeti toliko domaćih proizvoda“, kazao je jedan od izlagača na 2.Bodulskom danu. 

Izlagači su na Poljani Šime Budinića bili do 20.00 sati te su zadovoljni odazivom ljudi koji su došli pogledati što sve otoci nude.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Zadarska županija i Grad Zadar.

Vezane fotografije

2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru 2.Bodulski dan u Zadru