Radionice valorizacije kulturne baštine
Radionice valorizacije kulturne baštine
Najava predavanja i radionica o prezentaciji i turističkoj valorizaciji kulturne baštine u sklopu projekta ADRINETBOOK

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) i Znanstvene knjižnice Zadar, tijekom svibnja održava se serija predavanja o prezentaciji i turističkoj valorizaciji kulturne baštine, s naglaskom na knjižnu i arhivsku baštinu, časopise, slike, zbirke umjetničke dokumentacije i sl.

Radionica je namijenjena javnim i privatnim organizacijama koje upravljaju vrijednom građom, kulturnim organizacijama koje su kroz vlastito djelovanje prikupile vrijedne zbirke dokumenata, strukovnim školama i fakultetima, OCD-ovima u kulturi i dionicima privatnog sektora koji kreiraju kulturnu i turističku ponudu Zadra.

Kulturna baština „skrivena“ u knjigama, starim časopisima, slikama i plakatima temelj je našeg kulturnog identiteta. Ujedno, to je idealna polazišna osnova za kreiranje kulturne ponude namijenjene podjednako domaćim ljudima i turistima.

Kako (i zašto) možemo tu skrivenu baštinu približiti lokalnoj zajednici i ponuditi turistima?

Odgovor na to pitanje pokušat će se pronaći zajedno s predavačima:

  1. dr. sc. Božena Krce Miočić, docentica s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru
  2. Krešimir Grubić, stručni savjetnik iz tvrtke Kreator[atk], sudionik projekata turističke valorizacije i revitalizacije šibenskih tvrđava
  3. Josip Matassi, stručni savjetnik za turizam i kulturu i turistički vodič s dugogodišnjim iskustvom u Zadru

Predavanja će se održavati u Znanstvenoj knjižnici Zadar. Točan raspored predavanja nalazi se u dokumentu u prilogu. Sudjelovanje na radionici potvrđuje se putem mail adrese martina.simunov@agrra.hr.