Festival Frankofonije
Festival Frankofonije
Pročelnica UO za kulturu i šport održala izlaganje u HAZU

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zadru u četvrtak 4. travnja u sklopu Festivala Frankofonije održan je susret u formi izlaganja i rasprave na temu "Kultura i lokalni razvoj: uz osvrt na francusko iskustvo kulturnih politika".

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra, Dina Bušić održala je izlaganje i uz ostale predavače, Doroteju Kamber Kontić (GKZD), Berislava Štefanca (MAS), Goranu Barišić Bačelić (Tvrđave Šibenik) i Tomislava Frletu (UNIZD), podijelila svoje iskustvo kroz rad na glazbenim manifestacijama. Svrha skupa bila je potaknuti učinkovitije međusobno komuniciranje brojnih dionika sustava kulturnih i drugih javnih politika, osobito obrazovanja i turizma, u očuvanju i prezentiranju baštine i umjetnosti.

Susretu je prisustvovao počasni gost Nj.E. Philippe Meunier, veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, a moderirala ga je dr. sc. Nansi Ivanišević.

Organizatori skupa bili su Zavod za povijesne znanosti HAZU-a, Znanstveno vijeće za kazalište, film, radio i televiziju te udruga Prokultura - Opservatorij kulturnih politika iz Splita.

Vezane fotografije

Festival Frankofonije Festival Frankofonije