Izložba kostima "La Comedia dell'arte"
Izložba kostima "La Comedia dell'arte"
La Comedia dell'arte - komedija maski

Narodni muzej Zadar predstavlja izložbu kostima, La Comedia dell'arte - komedija maski. Kustosica i autorica  izložbe je Marija Šarić Ban.

Otvorenje izložbe održat će se 18.2.2020. u 12h, u Edukativnoj dvorani Kneževe palače. Izložba traje od 18. veljače do 20. ožujka 2020. godine.

Izložba predstavlja renesansni kazališni oblik La Commedia dell'arte,  baziran na tipiziranim likovima i maskama. Commedia dell' arte se naziva i komedija maski, njena obilježja su profesionalizacija, maske i improvizacija.

Na izložbi je izloženo dvadeset prikaza raznovrsnih likova iz commedie dell'arte, kostimi iz predstave Otello  u izvedbi  Kazališta lutaka Zadar, kostimi i skice iz predstava Ukroćena goropadnica (Shakespeare) i  Skup (Držić) iz GK Komedija iz Zagreba, kostimografkinja Marija Šarić Ban.

Izložba je osmišljena  u Dizajnerskom studiju Narodnog muzeja Zadar u razvoju.

Cilj izložbeno-edukativnog projekta je predstavljanje Dizajnerskog studija NMZ u razvoju i njegov doprinos razvoju muzejske edukacije na području likovnih i izvedbenih umjetnosti te razvoja muzejskih suvremenih praksi. Dizajnerskog studija kao platforme za razvoj muzejskog odjela za tekstil koji u sebi objedinjuje razvoj stvaranja novih muzejskih zbirki na području tapiserija,  kostimografije, scenografije, lutkarstva, odijevanja i mode.

Izložba je edukativnog karaktera, uz izložbu autorica je osmislila  radionice izrade maski u terminima: 19.2.- 27.2.2020. u suradnji sa pedagoginjom Lucijom Sekulom. 

Prijave i upiti za radionice na adresu: pedagog@nmz-hr

 

Vezane fotografije

Izložba kostima "La Comedia dell'arte" Izložba kostima "La Comedia dell'arte" Izložba kostima "La Comedia dell'arte"