Konferencija "Strukturirani otoci" - Vela Luka
Konferencija "Strukturirani otoci" - Vela Luka
Projekt ima za cilj ojačati suradnju između mladih i donositelja odluka kao i potaknuti mlade na uključivanje u procese donošenja odluka.

Tijekom 30. rujna i 01. listopada 2016. god. u Veloj Luci na otoku Korčuli održana je konferencija „Strukturirani otoci“ čiji sudionici su bili predstavnici mladih i donositelja odluka s otočnih područja u Republici Hrvatskoj.

U ime Grada Zadra, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša, sudjelovale su Žana Klarić i Nikolina Mičić, te predstavnice MO Silba Sara Lovrović, Alma Kruško, Paula Bolfan i Matilda Sindičić i predstavnici Savjeta mladih Grada Zadra Roberta Gašpar i Josip Plantak.

Projekt „Strukturirani otoci“ provodi Udruga Delta u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja, Svjetski savez mladih Hrvatske, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske u razdoblju od 01. lipnja – 31. prosinca 2016. godine. Podršku projektu pružili su Općina Omišalj, Grad Lošinj i Grad Zadar, te Info Zona iz Splita.

Projekt se provodi u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa. Financijsku podršku za provedbu projekta pružaju Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ovaj projekt ima za cilj ojačati suradnju između mladih i donositelja odluka kao i potaknuti mlade na uključivanje u procese donošenja odluka. Konferencija je okupila 40 sudionika (30 mladih i 10 donositelja odluka) s različitih otoka u Hrvatskoj. Sudionici su imali prilike upoznati se s procesom strukturiranog dijaloga, raditi na umrežavanju, podijeliti svoja iskustva i sudjelovati u interaktivnim radionicama tijekom kojih su radili na pronalasku adekvatnih rješenja za ključne probleme mladih u njihovim zajednicama. Tijek konferencije popraćen je snimanjem iz čega će proizaći kratki dokumentarni film. Također, u izradi je priručnik u obliku stripa na temu „Mogućnosti primjene strukturiranog dijaloga na lokalnoj, otočnoj razini“ kao materijal za širenje rezultata. Projekt se nastavlja održavanjem sastanaka tijekom mjeseca listopada i studenog na 4 hrvatska otoka, koji su za to iskazali interes. Tijekom sastanaka, sudionici će imati prilike, uz stručnu podršku, izrađivati planove za suradnju s lokalnom zajednicom.

Vezane fotografije

Konferencija "Strukturirani otoci" - Vela Luka Konferencija "Strukturirani otoci" - Vela Luka Konferencija "Strukturirani otoci" - Vela Luka Konferencija "Strukturirani otoci" - Vela Luka