Web platforma www.zadarcityofsport.eu je online!
Web platforma www.zadarcityofsport.eu je online!
Realizacija ove platforme potaknuta je titulom Zadar, europski grad sporta 2021.

Grad Zadar u 2021. godini nosi titulu europskog grada sporta.

U ovom nezavidnom i epidemijom snažno obilježenom razdoblju, kada se veliki broj utakmica odvija bez gledatelja ili pak otkazuje radi eventualnih oboljenja, Zadar ima zadatak promovirati sport pridonoseći ovoj tituli kroz raznolike aktivnosti; prvenstveno kroz promociju sporta kroz fair play, poticanje najširih mogućih skupina građana na bavljenje sportom, promoviranje vježbanja, važnosti ostvarivanja sportskih rezultata i napredovanja, te podizanje svijesti građana o sportu kao jednom od ključnih elemenata u održavanju ljudskog zdravlja. Navedeno se već dugi niz godina kroz sistem rada i razvoja sporta u Zadru i Hrvatskoj već i čini, no ova titula potiče nas da to činimo još posvećenije i da se za bolje uvjete u sportu na svim razinama zauzimamo na različite načine.

U ovoj, 2021. godini Grad Zadar će raznim marketinškim alatima pojačati podizanje svijesti o navedenom, a jedna od aktivnosti je kreiranje web platforme www.zadarcityofsport.eu. Na dvojezičnoj platformi nalaze se svi podaci o tituli, BID file kojim je Zadar osvojio naslov, a što je najvažnije popis svih događanja u sportu na tjednoj odnosno mjesečnoj razini, popis sportske infrastrukture sa svim mogućnostima, novosti povezane s poviješću ali i sadašnjim stanjem zadarskog sporta, uključujući i aktualnosti uz fotografije i videa posvećene ovoj tituli. Ova web platforma bit će korisna za druge europske gradove koji su osvojili titulu, a koji žele sa Zadrom uspostaviti suradnju, razmjenu klubova, realizaciju natjecanja i slično, te će kroz nju imati uvid u sve potrebne inicijalne informacije.

Vezane fotografije

Web platforma www.zadarcityofsport.eu je online! Web platforma www.zadarcityofsport.eu je online! Web platforma www.zadarcityofsport.eu je online!