Velikim odazivom završena audicija za predstavu "Stranac"
Velikim odazivom završena audicija za predstavu "Stranac"
Udruga za kulturu i umjetnost Drama plus započela je s pripremama za predstavu "Stranac"

Klasik svjetske literature, roman "Stranac" Alberta Camusa predstavlja Meursaulta koji je samotnjak, koji se ne uklapa u društvene norme i konvencije, osjećajući se izolirano i introvertirano, kao kakav stranac u birokratskom društvu koje ga tlači, sputava i moralno se uzvisuje nad njegovom pojavom. Izolirajući se od društva razvija osebujni, individualni pristup svim životnim aktualnostima što se očituje u nesvakodnevnom odnosu prema smrti majke, prijateljima, osjećaju ljubavi, kao i sudbonosnom činu ubojstva Arapina.

Drama plus je audiciju za glumce i glumice za predstavu "Stranac" prema istoimenom romanu Alberta Camusa raspisala 21. siječnja 2021. Za pristup audiciji bilo je potrebno, prema vlastitom odabiru, prvo snimiti, a kasnije uživo izvesti bilo koji kraći monolog iz romana „Stranac“ u trajanju do pet minuta. 

Na audiciju su bili pozvani isključivo profesionalni i to samostalni ili slobodni glumci i glumice do 35 godina starosti bez angažmana u nekom kazalištu.

Do 26. veljače 2021., kada je bio krajnji rok za prijavu, 86 mladih glumica i glumaca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore poslalo je svoj životopis i kratki video sa snimljenim monologom.

Nakon tri kruga audicije za predstavu "Stranac" u produkciji Drame plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar koji su se održali u Kazalištu lutaka Zadar, Teatru &TD i Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, autorski tim na čelu s redateljem Vinkom Radovčićem odabrao je glumce i glumice koji će igrati u navedenoj predstavi, a to su: Konstantin Haag, Pavle Matuško, Kim Končar, Matija Grabić, Lucija Alfier, Marko Kasalo i Luka Čerjan. 

Rad na predstavi "Stranac" započet će 3. svibnja 2021. u Zadru. Autorski tim predstave, kao i točan datum premijere koja će se održati u okviru 27. Zadarskog kazališnog ljeta, bit će uskoro predstavljeni na konferenciji za medije na kojoj će ujedno biti prezentiran i novi, četvrti kazališni program Drame plus pod nazivom „U svijetu bez iluzija čovjek je stranac", koji uključuje pet repriznih i četiri premijerna naslova. 

Predstavu „Stranac“ Drama plus i HNK Zadar premijerno će izvesti pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra.

 

Vezane fotografije

Velikim odazivom završena audicija za predstavu "Stranac"