Ansambl Philomusici
Ansambl Philomusici
Koncert u čast druge godišnjice upisa zadarskih bedema na Popis svjetske baštine UNESCO-a!

U povodu obilježavanja druge obljetnice upisa zadarskih bedema na Popis svjetske baštine transnacionalnog serijskog kulturnog dobra "Obrambeni sustavi Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća"  Grad Zadar i Koncertni ured Zadar organiziraju koncert ansambla za renesansnu glazbu iz Njemačke, Philomusici

U dvorištu Muzeja antičkog stakla u srijedu 10. srpnja 2019. u 21 i 30 sati publika će imati priliku slušati pet izuzetnih glazbenika – tenora Vincenta Lesagea, kornetista Martina Bolterauera te tri trombonista Camerona Draytona, Andreasa Neuhausa i Roberta Schlegla.

Radi se stručnjacima za kasni srednji vijek, renesansu i ranobaroknu glazbu koji su se okupili 2013., a sve kako bi zajedničkim znanjem i vještinama oplemenili neprocjenjivo blago starog glazbenog europskog nasljeđa.

Ovim programom pod nazivom Suonar Cantando, na kojemu će se naći djela autora kao što su J. Desprez, O. di Lasso, M. Werrecore, G. Gabrieli, G. Mainerio, C. Monteverdi, S. Scheidt, M. Praetorius, H. Schütz, S. Aguillera de Heredia, F. Guerrero i A. de Cabezon, odajemo počast vremenu u kojem su se gradili zadarski bedemi, donosimo dašak davnih vremena kroz svevremensku umjetnost, glazbu i ne zaboravljamo na značajan doprinos hrvatskih autora. Tako će ansambl Philomusici u niz skladbi iz Italije, Nizozemske, Španjolske, Poljske i Njemačke uključiti i čuveni Zadarski Sanctus te Asperges me, Domine i Era il suo bel viso Julija Skjavetića!

Ulaz na koncert je slobodan!

Vezane fotografije

Renesansna i ranobarokna glazba doziva duh vremena izgradnje zadarskih bedema! Renesansna i ranobarokna glazba doziva duh vremena izgradnje zadarskih bedema!