Okrugli stol o izazovima razvoja filmske publike u zadarskoj Kino zoni
Okrugli stol o izazovima razvoja filmske publike u zadarskoj Kino zoni
U utorak, 26.11.2019. godine, u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, od 13 sati, organizira se okrugli stol na temu "Izazovi razvoja publike"

U vječnoj misiji popularizacije svjetske i domaće nezavisne filmske produkcije, unaprjeđenja kritičkog promišljanja filma i aktivacije publike boreći se istovremeno s globalnim trendom asocijalnosti, on-line platformi za gledanje filmova, te „fast food“ blockbusterima, nezavisna kina moraju sustavno promišljati i planirati načine privlačenja publike. 

Razvoj publike usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima prepoznajući različitost potreba publike, njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika.

S tim na umu, ovog utorka, 26.11. u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, od 13 h, organizira se okrugli stol na temu Izazovi razvoja publike. Za okruglim stolom okupiti će se eminentni dionici hrvatske filmske industrije:

- Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra
- Alen Munitić, direktor Kino Mreže
- Slobodanka Mišković, ravnateljica riječkog Art kina Croatia
- Igor Rakonić, direktor Vukovar film festivala
- Vlado Ercegović, voditelj programa splitskih Zlatnih vrata
- Katarina Crnčić, voditelj programa za djecu i mlade Zagreb film festivala

Prisutnima će se u ime organizatora obratiti voditelj „Kino Zone“ Andrej Fric, pročelnica Odjela za kulturu i šport Grada Zadra Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Melita Ivković, a razgovor  moderira doc. dr. sc. Mario Županović, umjetnički savjetnik „Kino Zone“.