International Classical Music Award i Diapason d'or za audio izdanje Glagoljaškog rekvijema Igora Kuljerića
International Classical Music Award i Diapason d'or za audio izdanje Glagoljaškog rekvijema Igora Kuljerića
Djelo je snimljeno na inicijativu zadarskog dirigenta Ivana Repušića koji ujedno dirigira izvedbom snimljenom za izdavačku kuću BR Klassik!

Tradicija glagoljaške glazbe Igoru Kuljeriću (1938. - 2006.), skladatelju koji je cijeli život bio isprepleten sa Zadrom, Glazbenim večerima u Sv. Donatu, s HPGD Zoranić te Djevojačkim zborom GŠ B. Bersa, poslužila mu je kao inspiracija za Hrvatski glagoljaški rekvijem. Rekvijem je praizveden upravo u Zadru 1996. na Glazbenim večerima u Sv. Donatu u razdoblju kada je festival umjetnički vodio Antun Dolički, u izvedbi Zbora i Orkestra HRT-a, pod ravnanjem samog skladatelja.

Djelo u kojemu Kuljerić majstorski isprepliće melizmatiku glagoljaške glazbe s arhitekturom rekvijema zapadne liturgije, izdala je na nosaču zvuka u izvedbi Zbora bavarskog radija, Orkestra minhenskog radija sa solistima Kristinom Kolar, Ericom Laporteom, Annikom Schlicht i Ljubomirom Puskarićem, pod ravnanjem Ivana Repušića u 2020. godini, izdavačka kuća BR Klassik. Na istom nosaču zvuka zabilježena je i Himna slobodi Jakova Gotovca (1985. – 1928.) koju je skladatelj napisao na tekst pjesnika Ivana Gundulića. 

U svom obrazloženju za nagradu u kategoriji audio - video izdanja i zborske glazbe, ICMA navodi: "Snimka nam omogućuje ne samo da otkrijemo uistinu izvanredno djelo, već i da također poslušamo tu glazbu u emotivnoj i sveobuhvatnoj interpretaciji. Dirigent Ivan Repušić imao je podršku dobrih solista, izvrsnog Zbora bavarskog radija i jako posvećenog Orekstra minhenskog radija.".

Isti nosač zvuka nagrađen je još jednom nagradom, a to je  francuska nagrada Diapason d'or za ploče sa snimkama klasične glazbe u kategoriji Decouverte kao značajno otkriće za 2021. godinu.

Rad i posvećenost maestra Ivana Repušića u inozemstvu, ne ogleda se samo u njegovim uspješnim izvedbama orkestralnih ili opernih djela, već i u konstantnim naporima koje čini, a sve u cilju promocije hrvatske glazbe, skladatelja i glazbenih djela.

Naime, uz Glagoljaški rekvijem Igora Kuljerića, Repušić u 2020. godini u produkciji njemačkog nakladnika CPO, u čijoj izvedbi sudjeluju Zbor Hrvatske radiotelevizije i Orkestar Minhenskog radija (solisti: Valentina Fijačko Kobić kao Đula, Jelena Kordić kao Doma, Ljubomir Puškarić u ulozi Mlinara Sime i Ivica Čikeš kao Gazda Marko, na čelu s Tomislavom Mužekom u naslovnoj ulozi Ere) dirigira izdanjem opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca!

Čestitke svim umjetnicima koji su sudjelovali u ovom projektu značajnom za promociju Zadra i Hrvatske kroz glazbenu umjetnost!