Dalmatinski ciklus - Potpisivanje ugovora između Zadra, Splita i Dubrovnika
Dalmatinski ciklus - Potpisivanje ugovora između Zadra, Splita i Dubrovnika
Zadar, Split i Dubrovnik započinju suradnju na području glazbene umjetnosti i to kroz Dalmatinski ciklus.

Večeras u 19 sati uz nazočnost ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek te predstavnike gradova Zadra, Splita i Dubrovnika, ugovor o suradnji potpisat će nositelji projekta, Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Damir Milat, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra te domaćin Marin Kaporelo, v. d. ravnatelja Koncertne dvorane Hrvatski dom Split.

Radi se o nizu koncerata osmišljenih kroz nastupe gradskih orkestara, Zadarskog komornog orkestra, Splitskih virtuoza i Dubrovačkog simfonijskog orkestra u svojim gradovima uz potporu lokalnih proračuna, ali i gostovanja tih ansambala u drugim gradovima, za koja je sredstva osiguralo Ministarstvo kulture i medija RH.

Sinergija proračuna gradova uz potporu Ministarstva kulture i medija RH omogućila je tako planiranje sveukupno devet koncerata koji će se održati do kraja 2022. Zadarski komorni nastupit će u Zadru te s istim programom gostovati u Splitu i Dubrovniku, Splitski virtuozi nakon nastupa u Splitu putovat će za Zadar i Dubrovnik, a Dubrovački simfonijski orkestar će nakon održanog koncerta kod kuće, svoj program promovirati u Splitu i Zadru.

Radi se ne samo o organizacijskom umrežavanju prijavitelja, već i o obogaćivanju koncertnog života triju gradova s naglaskom na komorni i simfonijski orkestralni repertoar i  to izvan ljetne sezone s naglaskom na ansamble koji će na ovaj način imati priliku na redovnoj bazi promovirati svoj rad izvan svoga grada.

Vezane fotografije

Dalmatinski ciklus - Potpisivanje ugovora između Zadra, Splita i Dubrovnika