Programi u Gradskoj knjižnici Zadar – listopad/studeni 2020.
Programi u Gradskoj knjižnici Zadar – listopad/studeni 2020.
Gradska knjižnica Zadar donosi bogat program za sve uzraste.

Programi Gradske knjižnice Zadar kroz listopad i studeni 2020. godine

 

22. listopada 2020. u 18:00, YouTube kanal GKZD, Virtualna slikovnica. Dječje autorice i ilustratorice Manuela Vladić Maštruko i Dubravka Kolanović virtualno čitaju svoje autorske slikovnice te će uz pročitano djeci postavljaju likovni zadatak. Od pristiglih radova prezentirat će se virtualna izložba likovnih radova. Program se provodi u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra,  a održava se putem YouTube kanala Knjižnice.

 23. listopada 2020., YouTube kanal GKZD, Minuta za čitanje. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2020. i u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva, korisnici Gradske knjižnice Zadar priključili su se minutnom maratonu čitanja.

 23. listopada 2020. u 9:00, OŠ Franka Lisice Područna škola Tinj, Eko radionica. U sklopu projekta Zato što volim Zadar učenici od 1. do 4. razreda Područne škole Tinj sudjeluju na edukativnoj radionici o održivom gospodarenju otpadom. Program se održava kao dio programa Mjeseca hrvatske knjige 2020.

 27. listopada 2020. u 12:00, MMD Gradske knjižnice Zadar, „Mali noćni razgovori ljevice i desnice“, razgovor o knjizi s autorom Tihomirom Dujmovićem. Program se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra.

Listopad, studeni 2020., Središnja knjižnica i svi ogranci („Aleksandar Stipčević“ – Arbanasi, Bili brig, Crno, Ploča), Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem. U sklopu kampanje poticanja čitanja u posjet i na čitanje priča u Knjižnicu dolaze vrtićke skupine i niži razredi osnovnih škola. Program se održava u dvorištu Knjižnice, u skladu s epidemiološkim uvjetima.

Listopad 2020. – svibanj 2021., Čitateljska putovnica. Uz akciju Besplatnog upisa učenicima prvih razreda osnovnih škola, u suradnji sa školama pokreće se program Čitateljska putovnica. Cilj programa je poticanje čitanja s naglaskom na zajedničko čitanje roditelja i djece. Zadatak je odabrati i pročitati najmanje dvije knjige mjesečno. Za svaku pročitanu knjigu prilikom dolaska u Gradsku knjižnicu Zadar (Dječji odjel Središnje knjižnice, Ogranke i bibliobuse) djeca će dobiti pečat u svoju Čitateljsku putovnicu.

 4. studenoga 2020. u 9:00, OŠ Benkovac Područna škola Lisičić, Eko radionica. U sklopu projekta Zato što volim Zadar učenici od 1. do 4. razreda Područne škole Lisičić sudjeluju na edukativnoj radionici o održivom gospodarenju otpadom. Program se održava kao dio programa Mjeseca hrvatske knjige 2020.

 5. studenoga 2020. u 18:00, YouTube kanal GKZD, virtualni književni susret s autoricom Mašom Kolanović. Susret moderira novinarka Ana Marušić, a program se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra.

 2. – 14. studenoga 2020., ulazni dio Središnje knjižnice, izložba Fotografska oda čitanju(3) – Marko Lorenzo Blaslov. Povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva, Ogranak Zadar i Gradske knjižnice Zadar, virtualno se izlažu fotografije zadarskog fotografa Marka Lorenza Blaslova.

 9. – 25. studenoga 2020., atrij Gradske knjižnice Zadar, izložba „12 u 1“. Predstavljanje radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar nastalih tijekom prošle školske godine kao odgovor na aktualna socijalna pitanja i događanja te osobnu odgovornost pojedinca i društva u cjelini. Program se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra.

 

Vezane fotografije

Programi u Gradskoj knjižnici Zadar – listopad/studeni 2020.