PETKOM U 20:00 H -"Balon"
PETKOM U 20:00 H -"Balon"
Online predstava HNK Zadar

U petak, 24. travnja, u 20 sati,  na YouTube kanalu HNK Zadar, prikazivat će se hvaljena hit komedija BALON Mate Matišića, u režiji Zorana Mužića. Maestralna gluma, odlična režija i izvrstan tekst garancija su za odličnu kazališnu večer.

Predstava je premijerno izvedena 23. ožujka 2018. godine, uz sjajne reakcije publike i medija. Na 11. Festivalu regionalnih kazališta PROLOG u Sisku 2018. godine, predstava je osvojila Nagradu publike za najbolju predstavu festivala u velikoj konkurenciji od 15 predstava iz cijele Hrvatske. Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Najda Bauk, te glazbu Mate Matišić. Inspicijent na predstavi je Mimi Zadarski.  Igraju: Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak 

Mate Matišić svoj poliperspektivni dramski izričaj „Balon“ izrijekom imenuje kao „ ...mali kazališni eksperiment, o smislu glume... dvije priče, u dva različita žanra... s istim glumcima... isti glumci igraju više uloga koje se brzo izmjenjuju zavisno o pripovjedačevoj perspektivi...“.

Vezane fotografije

PETKOM U 20:00 H -"Balon" PETKOM U 20:00 H -"Balon"