Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2021. godini
Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2021. godini
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Prenosimo obavijest Ministarstva kulture od 10. lipnja:

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2021. godini. Javni poziv ostaje otvoren nešto više od tri mjeseca, do 15. rujna, kako bi autori i prevoditelji imali dovoljno vremena za pripremu i uređivanje potrebne dokumentacije – ponajprije oglednog arka i sinopsisa projekta te potpisanih preporuka, odnosno recenzija relevantnih stručnjaka.

Potpora za poticanje književnog stvaralaštva namijenjena je autorima za književno-umjetnički rad te za prijevode književnih djela na hrvatski jezik. Od ove godine prijave se podnose isključivo elektroničkim putem popunjavanjem posebne ePrijavnice uz koju se, također isključivo elektronički, prilažu propisani obavezni prilozi.

Na temelju dostavljene projektne dokumentacije te uvidom u biobiliografiju autora, Ministarstvo kulture dodjeljivat će tromjesečne, polugodišnje i godišnje potpore koje će se tijekom 2021. godine isplaćivati u mjesečnim obrocima od 7.000,00 kn. Prvi krug vrednovanja je anoniman, odnosno povjerenstvu se dostavljaju samo sinopsis i ogledni arak na temelju čije se kvalitete odabiru projekti koji ulaze u uži izbor.

Sve prijavljene projekte vrednovat će posebno povjerenstvo, a rezultati će biti objavljeni krajem godine. Napominjemo da se autori koji su ranije koristili ovu potporu ne mogu ponovo prijaviti sve dok ne bude objavljena knjiga za koju im je potpora bila dodijeljena.

Nastojeći i u ovim kompliciranim vremenima zadržati ustaljeni ritam financiranja i podržavanja vrijednih umjetničkih projekata, Ministarstvo kulture redovito će provoditi vrednovanje prijavljenih projekata s ciljem osiguravanja uvjeta za neometani autorski rad.

Prijave na ovaj javni poziv mogu se podnositi od dana objave do 15. rujna 2020. godine.

 

Više informacija na poveznici: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24583