Nadopuna Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija
HZJZ

Prenosimo obavijest, sa stranica Ministarstva kulture, o nadopuni Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija. Hrvatski zavod za javno zdravstvo iste je nadopunio maksimalnim brojem posjetitelja.  

U skladu s povoljnim razvojem epidemiološke situacije vezane uz COVID-19, u RH, omogućeno je održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim i otvorenim prostorima te organiziranje javnih događanja i okupljanja. Sada je ograničenje ukupnog broja posjetitelja, koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim prostorima, svedeno na broj od 300 ljudi, dok je na otvorenim prostorima dopušteno okupljanje maksimalnog broja od 500 ljudi, uz poštivanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metara među posjetiteljima. 

Maksimalan broj osoba podložan je promjeni sukladno rezultatima situacijske analize i kontinuirane epidemiološke procjene stanja. 
I dalje se preporučuje, ako postoji mogućnost za to, organizacija te održavanje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom.