Konferencija "Pogled u budućnost"
Konferencija "Pogled u budućnost"
U sklopu programa proslave Dana grada Zadra 23.10.2020. održat će se konferencija koja će ugostiti brojna renomirana imena s kulturne scene u RH

Grad Zadar, kao jedinica lokalne samouprave, sustavno radi na osiguravanju opstojnosti onima koji rade na obogaćivanju svoje sredine, osiguravajući im, između ostaloga, adekvatan prostor i mogućnosti napredovanja u vidu otvorenog dijaloga ili, pak, subvencioniranja kulturnih i drugih sadržaja. 

U novije vrijeme ono se ponajviše očituje u rekonstrukciji dijela bivše vojarne Stjepan Radić u dugo godina priželjkivan Centar za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade, prvi takve vrste u gradu, u neposrednoj blizini Gradske knjižnice Zadar te s rokom završetka do sredine 2021. godine. Projektom financiranim iz natječaja Kultura u centru u isto vrijeme Grad radi na jačanju kapaciteta javnih institucija i organizacija civilnog društva to jest nezavisne scene, a sve kako bi pri ulasku u Centar, koji će im postati novi dom, stvorili uspješnu koheziju koja će biti podloga za kvalitetan rad i kreativnost na svim razinama.

Nakon dvogodišnje intenzivne suradnje s relevantnim dionicima iz područja sudioničkog upravljanja u kulturi na lokalnoj i nacionalnoj razini, kao i sustavnih konzultacija s predstavnicima civilnog društva, dinamičnom  procesu pridodajemo i održavanje konferencije na temu sudioničkog upravljanja u kulturi „Pogled u budućnost", ujedno financiranu kroz projekt „ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra“ (ESF) u suradnji Grada Zadra, Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, Gradske knjižnice Zadar i Koncertnog ureda Zadar.

Glavna tema konferencije je sudioničko upravljanje u kulturi i promišljanje rada kulturno-umjetničkih centara danas te će sudionici imati prilike slušati izlaganja o perspektivama i izazovima demokratskih kulturnih politika za 21. stoljeće, o praksi civilno-javnog partnerstva Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – POGON kao i Centra za urbanu kulturu – Kino Šiška iz Slovenije, ali i o praksama gradskih uprava – Grada Splita i Grada Zadra. Osim toga, bit će riječi o razvoju publike, ali i o promišljanju brendiranja Centra za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade u Zadru. Cijeli program možete pronaći u dokumentu niže kao i na službenim stranicama projekta ZadrugArt (WEBFB).

Konferencija će se održati u petak, 23. listopada 2020. godine, u trajanju od 9.00 do 15.30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru.

Budući da je kapacitet dvorane uslijed propisanih epidemioloških mjera ograničen, prijave za sudjelovanje na konferenciji uživo vrše se putem sljedećeg linka: https://forms.gle/ZwiHS5HahwhZjNLK8 zaključno do četvrtka, 22.10. do 16.00 sati, dok će za sve zainteresirane biti osiguran i prijenos uživo putem Facebook stranice projekta ZadrugArt.

Kao organizatori, ponosni smo što smo okupili ključne predavače iz ovog područja na razini Republike Hrvatske, u isto vrijeme uključujući i međunarodnu komponentu. Ujedno vjerujemo kako će ova konferencija biti korisna za sve sudionike te kako će susret ispuniti svoj cilj: djelovati kao dodatni poticaj za rad i suradnju između svih dionika na kulturnoj sceni grada.

Vezane fotografije

Konferencija "Pogled u budućnost" Konferencija "Pogled u budućnost"