Kino mreža u Zadru
Kino mreža u Zadru
Započela je konferencija nezavisnih kino prikazivača u kompleksu II PALAČE.

U Zadru, u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, se po prvi puta održava proljetna konferencija Kino mreže koja okuplja nezavisne kino prikazivače iz Hrvatske.

Trodnevni program koji traje od 23. do 25. svibnja 2022., otvorili su u ime organizatora Andrej Fric, voditelj zadarske Kino Zone i Denis Hladiš, predsjednik Kino mreže te u ime grada domaćina Dina Bušić, pročelnica UO za kulturu i sport.

U organizaciji ovog događanja sudjeluje i HAVC, a isti okuplja neovisne kino prikazivače, profesionalce audiovizualnog sektora, voditelje kina, redatelje i producente kako bi podržao njihov daljnji razvoj kroz razgovore, edukacijske programe te filmske projekcije.

S obzirom da je glavni fokus proljetne konferencije filmska pismenost, na samom početku programa održan je razgovor na temu kako povećati gledanost i posjećenost kino programa kroz filmsku pismenost. Na tu su temu izlagale Dana Budisavljević, redateljica filma Dnevnik Diane Budisavljević i Marina Andree Škop, redateljica filma Moj dida je pao s Marsa, uz moderiranje Uroša Živanovića.

Kino Zona koja djeluje u sklopu Centra nezavisne kulture započela je s aktivnostima prikazivanja prije tri godine i to u skladu s aktivnostima Plana razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. uz potporu UO za kulturu i sport Grada Zadra. Projekcije filmova te povremeno i razgovore s umjetnicima, Kino Zona tijekom godine organizira u kompleksu II PALAČE, unutar kojega je Grad Zadar uz potporu Ministarstva kulture i medija osigurao opremanje adekvatnom kino opremom (dcp projektor i platno) i u Kazalištu lutaka Zadar, dok ljetni program producira na Poljani Branka Stojakovića.

Jedini nezavisni kino prikazivač u Zadru, Kino Zona iz godine u godinu povećava broj projekcija i aktivnosti kao i potporu iz različitih izvora sufinanciranja.

Program konferencije nastavlja se danas i sutra, a više o programu potražite na: https://www.facebook.com/kinomreza

Vezane fotografije

Kino mreža u Zadru Kino mreža u Zadru Kino mreža u Zadru Kino mreža u Zadru