Uz potporu Grada Zadra krenula je Kino Zona!
Uz potporu Grada Zadra krenula je Kino Zona!
U nedjelju, 21. srpnja, na Poljani Branka Stojakovića, održana je prva projekcija filma u sklopu Kino Zone Zadar!

U organizaciji Centra nezavisne kulture, uz pomoć Koncertnog ureda Zadar i Kazališta lutaka Zadar, te uz potporu Grada Zadra, od 21. srpnja do 22. rujna, filmoljupci će dva puta tjedno imati priliku uživati u izboru filmova Andreja Frica i Ivice Perinovića.

Programska okosnica Kino Zone počiva na želji da organizatori zainteresiranima priušte projekcije recentne europske, južnoameričke i azijske produkcije s nagrađivanim naslovima koji do danas nisu igrali u Zadru.

Zadarsko ljeto bogatije je za još jedan, i to ne bilo kakav, program. Naime, filmska umjetnost  na zadarskoj kulturnoj sceni, posljednjih godina nije pronalazila kanal komunikacije prema građanima. Ova inicijativa, čiji je rezultat projekt Kino zona, značajan je pomak u aktivnosti na ovom umjetničkom području.

Prva projekcija, argentinski film Divlje priče, privukla je veliki broj građana te se pred crkvom sv. Dominika tražila ulaznica više.

Sljedeća projekcija bit će u četvrtak, 25. srpnja, u 21 sat, a na velikom platnu Kino Zone igrat će talijanski film iz 2019., Sitne ribe.

Sve projekcije Kino Zone započinju u 21 sat, a cijena ulaznice je 20 kuna.